Nimic nou aici: soferii din Romania recunosc ca anvelopele premium sunt cele mai sigure

Nimic nou aici: soferii din Romania recunosc ca anvelopele premium sunt cele mai sigure
  • 87% din romani considera anvelopele premium mai sigure
  • Testul Nokian, realizat pe 1800 de persoane
  • Un pneu este supus la 300 de teste diferite
Distribuie pe Facebook

Daca te gandesti ca toata suprafata unei masini cu asfaltul este de dimensiunea a 4 palme, atunci te gandesti ca anvelopele sunt extrem de importante. Daca acel contact intre masina si carosabil nu se face bine, riscul unui accident creste exponential. Din fericire, atat romanii, cat si alti europeni, s-au convins ca pneurile premium ofera mai multa siguranta.

Un studiu realizat de Nokian, unul din cei mai importanti producatori de anvelope la nivel mondial, demonstreaza ca soferii europeni sunt preocupati de siguranta. Deoarece majoritatea apeleaza la anvelope premium care, desi sunt mai scumpe, ofera un plus de siguranta in trafic. Nokian Tyres a realizat acest studiu pe un esantion de 1800 de persoane, iar in cazul Romaniei, numarul celor care au spus ca sunt convinsi de avantajele pneurilor de calitate a fost cel mai mare.

87% din soferii romani considera ca anvelopele premium sunt mai sigure, in timp ce soferii bulgari au aceeasi parere in proportie de 70%. Urmeaza Italia cu 61%, Franta si Germania cu 59%, Polonia cu 58% si Cehia cu 54%.

Chiar daca, la prima vedere, o anvelopa scumpa este similara ca una accesibila, in ceea ce priveste profilul, diferenta se vede in situatii critice in care nu vrea nimeni sa ajunga. Respectiv, atunci cand suntem obligati sa franam violent din diverse motive, fie ca ne apare un obstacol in fata, fie ca sa evitam un accident. Si in cazul aderentei pe carosabil umed, pe zapada sau cand ne lovim de acvaplanare, anvelopele premium vor fi mai eficiente. Iar motivele nu se limiteaza doar la costul mai mare.

Anvelopele premium sunt construite cu materiale de cea mai buna calitate. Costul ridicat este insa justificat si de faptul ca pneurile de calitate au trecut prin teste indelungate, dar si prin testari direct pe masini, pentru multe milioane de kilometri in conditii reale.

De exemplu, Nokian Tyres supune anvelopele sale la 300 de teste diferite. Pneurile care se afla in stadiul de dezvoltare trec prin teste de interior, dar si de exterior pe masini, care se desfasoara in conditii de iarna la Centrul White Hell din Ivalo, sau in conditii de vara la Centrul de testare Nokian. Numai cand un model de anvelopa corespunde criteriilor drastice impuse si trece cu brio de testari, abia atunci este scoasa pe piata.

Din fericire, soferii romani sunt fruntasi la recunoasterea calitatilor anvelopelor premium. Si speram ca, in curand, aceasta alegere sa se vada si in ceea ce priveste numarul de accidente, Romania fiind, din pacate, fruntasa la numarul de accidente grave.

Distribuie pe Facebook
mai multe