Noi probleme pentru Volkswagen in scandalul Dieselgate

Noi probleme pentru Volkswagen in scandalul Dieselgate
  • Mai multi dealeri americani vor sa ceara despagubiri pentru Dieselgate
  • Cele doua parti implicate vor avea o intalnire la Conventia Dealerilor Auto din Statele Unite
  • Peste Ocean a aparut informatia conform careia VW a incercat sa distruga probe
Distribuie pe Facebook

Mai multi dealeri de masini din Statele Unite ale Americii vor sa ceara despagubiri serioase concernului Volkswagen in urma scandalului Dieselgate, in urma caruia imaginea lor a fost serios afectata.

Dupa ce s-a luptat pe mai multe fronturi in Statele Unite ale Americii din cauza scandalului Dieselgate, Volkswagen are parte de o noua amenintare. Mai multi dealeri importanti din SUA sunt pregatiti sa dea in judecata concernul german si sa ceara despagubiri uriase.
Avocatul Leonard Bellavia, din New York, le-a transmis jurnalistilor aceasta informatie precizand ca pe biroul sau exista deja un draft al plangerii si asta inseamna ca dealerii nu au de gand sa renunte prea usor la scandalul de anul trecut.
Conform spuselor avocatului, dealerii ar putea renunta la proces in cazul in care ar primi o compensatie corecta, direct proportionala cu dauna pe care a facut-o scandalul Dieselgate imaginii lor.
In cazul in care Volkswagen refuza sa ofere compensatii, acel draft va merge mai departe si va reprezenta mai multi dealeri din Statele Unite ale Americii, a caror identitate este inca necunoscuta.
In acea plangere exista acuzatii de intrerupere a contractului si de frauda pentru aproximativ 580.000 de masini cu motorizare diesel, care au avut probleme cu softul de detectare al emisiilor si se cer daune punitive din cauza practicilor Volkswagen, care au fost "fraduloase, intentionate si create pentru a insela legile guvernului si clientul".
Nu este prima data cand dealerii incearca astfel de demersuri sau de presiuni, dar aceasta actiune vine dupa ce un dealer important a concluzionat ca singura solutie valabila este sa ii actioneze in judecata.
Concernul german Volkswagen nu are de gand sa ignore semnalul tras de dealeri si vor avea o intalnire la Conventia Dealerilor Auto din Statele Unite, in Las Vegas. Aici se vor pune la punct mai multe aspecte ale problemei mentionate si se spera ca se va ajunge la o concluzie favorabila ambelor tabere.
"Scopul meu este ca Volkswagen si dealerii sa ajunga la o intelegere amiabila, fara sa fie nevoie sa se mearga mai departe in acest proces", a spus avocatul Leonard Bellavia, care a precizat ca orice actiune a dealerilor va fi facuta publica abia dupa intalnirea cu reprezentatii Volkswagen.
Volkswagen a distrus probe in timpul scandalului Dieselgate?
Ca si cum nu ar fi suficient sa truchezi rezultatele emisiilor de noxe, pentru Volkswagen lucrurile pot merge si mai rau. Asta dupa ce Western North Carolina a publicat faptul ca fostul angajat Daniel Donovan a fost concediat pentru ca a refuzat sa participe la distrugerea la probe din mijlocul scandalului Dieselgate.
Acesta sustine ca procesul a durat trei zile dupa ce scandalul a izbucnit. De cealalta partea, colosul Volkswagen sustine ca incetarea contractului lui Donovan nu are nicio legatura cu scandalul Dieselgate si ca acesta nu a fost concediat pentru ca nu a dorit sa participe la distrugerea de probe. Donovan a lucrat ca inginer la VW si se ocupa de managementul informatiei electronice in cazurile de accidente.
In prezent lucrurile nu par sa se indrepte pentru concernul german pe teritoriul Statelor Unite, asta pentru ca exista un proces intentat de Departamentul de Justitie, in care se cer daune de 46 de miliarde dolari, plus interzicerea vanzarii masinilor cu motorizare diesel pe teritoriul Statelor Unite.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 8 Aprilie 2016