Nokian Tyres ofera siguranta deplina in conditii de vreme schimbatoare

Nokian Tyres ofera siguranta deplina in conditii de vreme schimbatoare
Nokian Tyres, inventatorul anvelopelor de iarna, dezvolta anvelope moderne si revolutionare din anul 1934. In tot acest timp, aspiratia pentru siguranta maxima si calitate premium au stat la baza tuturor anvelopelor produse. Astfel, anvelopele de iarna de la Nokian Tyres sunt dezvoltate pentru a rula pe zapada, gheata si sosele uscate deopotriva, ajutandu-i pe soferi sa depaseasca diferitele provocari ale sezonului de iarna.
Distribuie pe Facebook

Anvelope premium de la inventatorul anvelopelor de iarna

Nokian Tyres a conceput prima anvelopa de iarna din lume in 1934, aceasta fiind destinata nevoii de siguranta in conditiile dificile ale iernii nordice. Descoperirea revolutionara, denumita „Anvelopa pentru intemperii” (Kelirengas in finlandeza), a fost dezvoltata pentru camioane si autobuze, iar doi ani mai tarziu a fost dezvoltata si o versiune pentru autoturisme, numita „Snow Hakkapeliitta”. Incepand cu aceasta anvelopa, a inceput o adevarata revolutie in ceea ce priveste siguranta la volan pe timp de iarna, care a avut un ecou puternic in industria auto de-a lungul celor 85 de ani de la crearea sa.

Inca de la inceput, Nokian Tyres a creat cele mai sigure anvelope pentru toate conditiile de condus, datorita unor teste riguroase realizate in conditii reale. Centrul de testare „White Hell” din Ivalo, Finlanda, este renumit in intreaga lume si este locul in care anvelopele sunt testate in conditii aspre de iarna, mult deasupra Cercului Arctic. Cea mai noua unitate din reteaua de testare este cel din Santa Cruz de la Zarzain Spania. „Hakka Ring”, asa cum mai este denumit, va permite o testare si mai riguroasa in viitor, oferind conditii excelente nu numai pentru testarea anvelopelor de vara si all-season, ci si a anvelopelor de iarna. Toate produsele Nokian Tyres sunt supuse unor teste extreme in conditii climatice reale, care simuleaza verile si iernile din Europa Centrala.

Cea mai sigura experienta de condus cu anvelopele de iarna Nokian Tyres

„Fie ca alegeti anvelopele iarna sau pe cele all-season de la Nokian Tyres, va puteti baza intotdeauna pe siguranta exceptionala oferita in situatii extreme - pe zapada si zloata. In plus, va puteti bucura de durabilitate fara compromisuri si de durata mare de folosinsa. Peretii laterali ai anvelopelor noastre pentru SUV-uri si camioane sunt intariti cu aramida, iar tehnologia Aramid Sidewall de ultima generatie garanteaza o protectie fiabila impotriva impacturilor si taieturilor.”, precizeaza Martin Drazik, Product Manager CE, Nokian Tyres.

Conceptul este folosit si la noul model de anul acesta, Nokian Snowproof C, o anvelopa de iarna sigura si fiabila conceputa pentru camioane grele. De asemenea, si versiunea all-season, Nokian Seasonproof C, ofera siguranta iarna, mentinandu-si caracteristicile excelente pentru condusul pe tot parcursul anului.

Anvelopa de iarna premium Nokian Snowproof pentru autoturisme si versiunea sa ultra-performanta, Nokian Snowproof P, sunt optiunea perfecta pentru calatoriile in Europa Centrala pe timp de iarna. Caracteristicile lor unice au fost dezvoltate in cooperare cu Mika Hakkinen, dublu campion de Formula 1, care a participat la dezvoltarea si testarea acestui model unic.

SUV-urile, care sunt din ce in ce mai populare, necesita iarna anvelope robuste si stabile, de inalta performanta, capabile sa suporte sarcini mai mari si potrivite pentru zapada si gheata, Anvelopele Nokian WR SUV 4 au fost create special pentru astfel de conditii.

Intr-o clima blanda, anvelopele Nokian Tyres all-season ofera fiabilitate si siguranta superioare pe drumurile de iarna, iar vara ofera performanta si confort.

Toate anvelopele Nokian Tyres de iarna si all-season au simbolul 3PMSF, ceea ce indica faptul ca sunt potrivite pentru utilizare iarna. Provenind de la cel mai nordic producator de anvelope, acestea sunt capabile sa reziste in cele mai dificile conditii, fara niciun compromis in ceea ce priveste performanta pe drumuri umede si uscate.

„Cand alegeti anvelope in general, nu numai pe cele de iarna, cautati in primul rand produse de la producatori de renume, care garanteaza calitatea premium in materie de siguranta si durabilitate.”, adauga Drazik.

Cele mai recente modele de anvelope de iarna Nokian Tyres:

- pentru autoturisme: Nokian Snowproof, Nokian Snowproof P

- pentru SUV-uri: Nokian WR SUV 4

- pentru camioane: Nokian Snowproof C

Cele mai recente modele de anvelope all-season Nokian Tyres:

- pentru autoturisme: Nokian Seasonproof

- pentru SUV-uri: Nokian Seasonproof SUV

- pentru camioane: Nokian Seasonproof C

Cum puteti alege anvelopele potrivite?

Mai intai, asigurati-va ca anvelopa are dimensiunea potrivita. Utilizarea unei dimensiuni incorecte creste riscul de deteriorare a anvelopelor si compromite siguranta in timpul condusului in conditii dificile de iarna.

Daca nu stiti ce sa alegeti, verificati manualul vehiculului, care ar trebui sa indice dimensiunile adecvate ale anvelopelor. De asemenea, puteti apela la un service de anvelope sau la un distribuitor autorizat de incredere.

Alegeti anvelopele de iarna in functie de conditiile meteo din regiune. Intr-o clima blanda, puteti alege si anvelope all-season.

Simbolul fulg de zapada (3PMSF) indica faptul ca anvelopa a fost omologata oficial pentru utilizare iarna.

Noile etichete UE pentru anvelope fac alegerea mai usoara. Informatiile specifice despre produs, cum ar fi aderenta pe zapada si gheata sau eficienta consumului de combustibil, sunt furnizate in format standard, permitandu-va sa comparati cu usurinta modelele de anvelope intre ele.

Nokian Tyres ofera siguranta deplina in conditii de vreme schimbatoare

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 11 Noiembrie 2021