Noul Clio RS Trophy debarca la Nurburgring, da peste cap recordul clasei mici

Noul Clio RS Trophy debarca la Nurburgring, da peste cap recordul clasei mici
  • Noul Clio RS Trophy devine cel mai rapid hot-hatch de clasa mica de la Nurburgring
  • Timpul reusit de modelul francezilor de la Renault este de opt minute si 32 de secunde
  • Printre victimele noului Clio RS Trophy se numara Mini JCW, Opel Corsa OPC si Audi S1
Distribuie pe Facebook

MINI John Cooper Works, Opel Corsa OPC sau Audi S1 sunt insa doar cateva dintre victimele hot-hatch-ului francez de segment B.

Fanii modelului Renault Clio RS Trophy au un nou motiv de bucurie. Proaspat lansat pe piata auto din Romania, hot-hatch-ul francez de clasa mica a devenit deunazi cel mai rapid model de segment B de la Nurburgring.

Timpul reusit? 8 minute si 32 secunde, o performanta cu aproximativ 3 secunde mai buna decat cea inregistrata de britanicul Mini John Cooper Works.

Printre victimele noului Renault Clio RS Trophy se numara, de asemenea, si Opel-ul Corsa OPC sau Audi-ul S1, ambele hot-hatch-uri germane parcurgand Nurburgring-ul in 8 minute si 40 secunde, respectiv 8 minute si 41 secunde.

Ca o scurta comparatie, timpul reusit de modelul francez de segment B rivalizeaza cu cel al unui Ferrari F355, BMW Z4 3.0, Porsche Boxster S sau VW Golf R32.

Lasam insa in urma acesti dinozauri ai lumii auto si revenim la noul Renault Clio RS Trophy, despre care reamintim ca este disponibil la vanzare pe piata auto din Romania in schimbul unei sume minime de 23.950 euro.

Dupa cum precizam si anterior, hot-hatch-ul francez de clasa mica ofera la randul sau o unitate turbo cu patru cilindri si capacitate de 1.618 centimetri cubi.

220 de cai putere si 260 de Newton-Metri numara valorile maxime inscrise in cadrul fisei tehnice, de livrarea acestora catre puntea fata ocupandu-se exclusiv o transmisie automata cu sase rapoarte si dublu ambreiaj.

Asadar, printre performantele noului Renault Clio RS Trophy regasim inclusiv un sprint 0 - 100 km/h in 6.6 secunde, dar si o viteza maxima de 235 kilometri pe ora.

Pachetul cu bunatati propus de hot-hatch-ul francez de clasa mica continua cu suspensia sport, respectiv franele de dimensiuni generoase si se incheie in cele din urma cu elementele estetice atragatoare prezente atat la interior, cat si la exterior.

Renault Clio RS Trophy pe circuit

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 14 Decembrie 2015