Noul Mercedes CLS a intrat in productie. Nemtii se lauda iar ca ei au inventat coupe-ul cu patru usi

  • Mercedes a inceput productia modelului CLS
  • Acesta va fi asamblat la uzina din Sindelfingen
  • A debutat oficial la finalul anului trecut
Distribuie pe Facebook

Noua generatie Mercedes-Benz CLS a intrat pe linia de asamblare a uzinei din Sindelfingen, Germania. Aici se mai produc si alte modele ale brand-ului din Stuttgart si este una dintre cele mai avansate uzine auto din lume.

Constructorul german de automobile a prezentat lumii intregi noul CLS la finalul anului trecut, cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles, iar saptamana la Detroit, nemtii au adus si versiunea de performanta CLS 53 AMG.

Mercedes-Benz CLS

Acum, oficialii Mercedes anunta prin intermediul unui comunicat de presa ca noul CLS a intrat in productie la uzina din orasul german Sindelfingen, si ca primele exemplare vor ajunge la viitorii proprietari in saptamanile/lunile urmatoare.

Mercedes-Benz CLS

Uzina cu pricina este una dintre cele mai avansate fabrici auto din lume, iar tehnologiile de ultima generatie fac ca procesul de asamblare sa fie extrem de eficient. Inginerii au acces direct la stocul de piese si folosesc un sistem care detecteaza automat ce fel de surubelnita este necesara pentru o anumita operatiune.

Mercedes-Benz CLS

Avand in vedere ca impartasesc majoritatea echipamentelor, este usor de inteles de ce tot la aceasta uzina sunt asamblate si alte modele ale producatorului german, inclusiv E-Class, S-Class, AMG GT si impresionantul Mercedes-Maybach.

Mercedes-Benz CLS

Mai marii constructorului din Stuttgart s-au folosit de aceasta ocazie pentru a declara inca o data ca ei au inventat asa-numitul "coupe cu patru usi" in 2003, atunci cand au lansat pentru prima data modelul CLS.

Mercedes-Benz CLS

Marea noutate a noii generatii CLS este lipsa unei versiuni break. Mercedes a lansat o asemenea varianta odata cu cea de-a doua iteratie, insa vanzarile nu s-au dovedit a fi pe placul oficialilor care au renuntat acum la ea.

Mercedes-Benz CLS

Mercedes-Benz CLS

Mercedes-Benz CLS

Mercedes-Benz CLS

Mercedes-Benz CLS

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Mercedes-Benz CLS
mai multe