Noul VW Taigun, copiat in totalitate de chinezi

Noul VW Taigun, copiat in totalitate de chinezi
  • Jiangsu Lake Motors pregateste o replica fidela a modelului VW Taigun
  • Diferentele dintre cele doua automobile sunt minime si insesizabile
  • Noul VW Taigun va sosi pe piata in 2016 si va fi construit in Brazilia
Distribuie pe Facebook

Noul Volkswagen Taigun, cel mai mic SUV din gama producatorului german de automobile, va fi lansat oficial in 2016. Considerand ca mai este mult pana atunci si din spirit de simpatie pentru fanii VW, chinezii de la Jiangsu Lake Motors pregatesc o replica fidela a modelului nemtesc.

Chinezii fac ce stiu ei mai bine: copiaza! Desi spun ca este un gest de apreciere, noul SUV pe care incearca sa il scoata pe piata seamana izbitor de mult cu noul Volkswagen Taigun Concept, model ce va iesi pe piata abia peste trei ani.

Difera doar grila

Potrivit site-ului indianautosblog, modelul in cauza este creatia unui producator chinez pe nume Jiangsu Lake Motors. Modelul se va numi pur si simplu "SUV" si, probabil, va iesi pe piata mult mai repede decat originalul.

Noul VW Taigun, copiat in totalitate de chinezi

Pozele ajunse pe internet sunt provenite dintr-o cerere de patentare pentru ca producatorul sa poata incepe productia. "SUV"-ul seamana intr-o proportie covarsitoare cu prototipul noului VW Taigun, singurele diferente notabile fiind grila fata si manerele usilor din spate care exista numai in varianta chinezeasca.

Nu este prima data cand chinezii fac copii ale masinilor de succes, printre victimele lor aflandu-se Toyota, Rolls Royce, BMW sau Mini.

Noul Taigun va fi construit in Brazilia

In ceea ce priveste originalul, Volskwagen Taigun va aparea in 2016 si va fi construit pe aceeasi platforma ca si Volkswagen Up!. Pe aceasta platforma, potrivit Autobild, ar putea fi construit si Polo Crossover, rivalul lui Nissan Juke, Opel Mokka, Renault Captur si Peugeot 2008.

Noul VW Taigun, copiat in totalitate de chinezi

Motorizarea noului model va fi asigurata de propulsoare in trei cilindri, atat pe benzina, cat si pe motorina, cuplate cu o cutie manuala standard sau, optional, cu o transmisie cu dublu ambreiaj. Rivalul lui Taigun, ce se presupune ca va costa in jur de 15.000 de euro, va fi noul Ford EcoSport.

Noul VW Taigun va fi asamblat la fabrica nemtilor din Sao Paolo, Brazilia, in timp ce versiunea cu volan pe dreapta se va face in orasul indian Pune. Dupa cate se pare, Volkswagen analizeaza si posibilitatea de a fabrica masina in Kaluga, Rusia.

Noul VW Taigun, copiat in totalitate de chinezi

Distribuie pe Facebook
mai multe