Nu ai bani de un Ferrari 250 GTO? Ia-ti un ceas cu piese Ferrari!

Nu ai bani de un Ferrari 250 GTO? Ia-ti un ceas cu piese Ferrari!
  • Pretul este de 2950 de dolari
  • Vor fi realizate doar 100 de bucati
  • Cel mai scump 250 GTO a costat peste 50 de milioane de dolari
Distribuie pe Facebook

Cuiva i-a venit ideea sa faca ceva inedit. Mai precis, niste ceasuri de mana care sunt fabricate folosind bucati dintr-un Ferrari 250 GTO original. Si daca nu ai cateva zeci de milioane cat costa un astfel de exemplar de Ferrari, poate ai cateva mii pentru un ceas!

Diversi ceasornicari din cele mai prestigioase case de creatie au tot scos de-a lungul vremii piese care valoreaza zeci de mii si chiar sute de mii de Euro bucata. Fie ca foloseau diamante sau metale rare, fie ca se bucurau de cine stie ce elemente rare, precum praf de pe luna sau bucati din meteoriti, cert este ca exista ceasuri extrem de scumpe in lumea asta. De acum, mai este pe piata un model special.

Nu foarte scump insa, pentru ca un ceas realizat de Christopher Ward ce va fi vandut in numai 100 de exemplare costa numai 2950 de dolari. Dar de ce asa de mult cand un Swatch costa 100 de dolari? Pai e simplu: contine piese originale dintr-un Ferrari 250 GTO, unul din cele doar 39 fabricate vreodata. Mai exact, modelul se numeste C70 3527 GT si este dotat cu o sumedenie de chestii interesante.

Ceas Ward

Numele este practic seria de sasiu a unui Ferrari 250 GTO care ii apartine lui Irvine Laidlaw, un baron scotian care este printre cei mai bogati oameni din Marea Britanie. In 2005, baronul si-a dus masina la restaurat, ceea ce a presupus si inlocuirea unor panouri de caroserie mancate de rugina. Aceste panouri care au fost scoase au fost cumparate de TMB Artmetal care a realizat colaborarea cu Christopher Ward. Din metalul ramas de la Ferrari au fost realizate capacele spate alea ceasurilor, capace care acopera mecanismul si au printat cu laser numarul 6, un numar istoric sub care este inscrisa aceasta masina.

In rest, ceasul este unul similar cu seria standard pe care o vinde Ward, numita C70 Motorsport Chronometer. Insa combinatia de culori rosu-galben ne duce cu gandul la Ferrari 250 GTO, fiind un design chiar mai indraznet decat seria realizata de casa Hublot speciala pentru posesorii acestor masini. Ceasul are un mecanism ETA si are o curea italiana din piele neagra cu cusaturi rosii.

Cele 100 de exemplare din acest ceas se vor vinde incepand cu luna octombrie la un pret de 2950 de dolari. Un pret ce, la prima vedere pare mare, dar este un mizilic in comparatie cu preturile pe care le au masinile Ferrari 250 GTO pe piata, adica de ordinul zecilor de milioane de dolari.


Ceas Ward

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 7 August 2014