Nu-i pacaleala de 1 aprilie. Mercedes-Benz opreste productia acestui model cu motor V12

Nu-i pacaleala de 1 aprilie. Mercedes-Benz opreste productia acestui model cu motor V12
  • Productia modelului SL65 va fi oprita in luna mai
  • Motorul V12 biturbo nu va disparea inca din gama
  • Se va regasi doar sub capota modelelor Maybach
Distribuie pe Facebook

Surse apropiate de constructorul german de automobile sustin ca productia unul model celebru din gama, cu motor V12, va fi oprita in luna mai. Daca intr-adevar se va intampla asta, unitatea cu 12 cilindri va mai fi regasita numai pe versiunile Maybach ale navei amiral S-Class.

Motorul V12 a starnit dintotdeauna admiratia pasionatilor auto insa din pacate vremurile s-au schimbat, iar cei 12 cilindri au inceput sa isi gaseasca tot mai greu locul in aceasta industrie auto moderna.

Mercedes-AMG SL65

Asta pentru ca in ziua de azi, clientii nu isi mai doresc neaparat motoare uriase sub capota, iar standardele de emisii si de fiabilitate cu siguranta nu mai tolereaza asemenea valori. Eliminarea lor din gama a inceput deja si va continua pana cand, cel mai probabil, motoarele V12 vor fi inlocuite cu totul.

Mercedes-AMG SL65

In aceasta situatie se afla si modelul SL65 de la Mercedes-Benz, care ascunde sub capota un agregat de 6.0 litri cu 12 cilindri, biturbo. Surse apropiate de brandul din Stuttgart sustin ca productia acestuia va fi oprita in luna mai, astfel ca acest model popular in randul celor care vor o sportiva puternica isi traieste ultimele zile.

Mercedes-AMG SL65

Reprezentantii constructorului german au recunoscut cu ceva timp in urma ca unitatea V12 biturbo va mai fi regasita pe versiunea de lux Maybach a varfului de gama S-Class. In cazul limuzinei S650, acest agregat dezvolta 630 de cai putere si vine alaturi de o transmisie automata 7G-Tronic Plus.

Mercedes-AMG SL65

Cat despre un succesor pentru actualul SL, din cate se pare acesta va fi lansat in 2020 si va fi dezvoltat pe arhitectura modelelor AMG GT. Se zvoneste ca acesta va reveni la un plafon retractabil din material textil si ca versiunea de top SL 73 va ascunde sub capota un propulsor V8 hibrid, de peste 800 de cai putere.

Mercedes-AMG SL65

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Mercedes-AMG SL65
mai multe