Nu mai exista cale de intoarcere. Audi renunta la aceasta motorizare de top!

Nu mai exista cale de intoarcere. Audi renunta la aceasta motorizare de top!
  • Audi renunta la motorizarea cu 12 cilindri in W
  • Anuntul a fost facut de seful departamentului R&D
  • Actualul A8 va fi ultimul model cu propulsie W12
Distribuie pe Facebook

Continua seria vestilor proaste pentru fanii companiei Audi. Sportiva R8 nu este singura "creatie" de top careia nemtii i-au pus gand rau. In pericol se afla si celebra motorizare cu 12 cilindri dispusi intr-o configuratie W.

La mai putin de o saptamana de la anuntul potrivit careia o a treia generatie a sportivei R8 nu va vedea lumina zilei, fanii companiei Audi sunt nevoiti sa se confrunte cu o noua veste proasta.

In cadrul unui interviu acordat publicatiei americane Car and Driver, seful departamentului de cercetare si dezvoltare a lasat sa se inteleaga ca zilele celebrului W12 sunt numarate.

"Nu vom avea pentru totdeauna o motorizare cu 12 cilindri." ar fi declarat Peter Mertens cu ocazia editiei din acest an a Salonului Auto International desfasurat la Geneva, organizata in perioada 8 - 18 martie.

"Sunt clienti care isi doresc cu adevarat motorizarea in 12 cilindri si sunt multumiti cu aceasta si o vor cumpara; aceasta va fi insa ultima ei aparitie.", a concluzionat seful departamentului de cercetare si dezvoltare al Audi.

Celebra unitate W12 este asteptata sa revina in gama A8 inainte de sfarsitul anului in curs, cu pana la 585 CP sub capota - suficient pentru a le da emotii modelelelor Mercedes S600 si BMW (M)760i.

"Disparitia" motorului in 12 cilindri de pe automobilele companiei din Ingolstadt nu va afecta si gama Bentley, producatorul britanic urmand sa ofere in continuare propulsorul cu pana la 635 CP.

Revenind la modificarile pe care Audi le va opera la nivelul gamei de motorizari, scoaterea definitva din productie a sportivei R8 pune in mare pericol inclusiv cariera unitatii V10 de 5.2 litri.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 19 Martie 2018