"Nu mai facem niciodata asa ceva!" Cineva a stabilit un record pe Nurburgring cu...un TUK-TUK

"Nu mai facem niciodata asa ceva!" Cineva a stabilit un record pe Nurburgring cu...un TUK-TUK
  • Cel mai rapid tuk-tuk de pe Nurburgring
  • Au mai incercat si anul trecut
  • A suferit cateva modificari
Distribuie pe Facebook

Cel mai ciudat record stabilit vreodata pe legendarul circuit Nurburgring Nordschleife ii apartine unui tuk-tuk. Echipa din spatele acestei nebunii a mai incercat o data anul trecut, dar circuitul s-a dovedit atunci prea dificil pentru masina.

Bucla nordica a circuitului de la Nurburgring, cunoscuta sub denumirea oficiala de Nordschleife, a fost declarata in repetate randuri cel mai dificil circuit din lume. Cei 20.8 kilometri cu viraje extrem de rapide si solicitante, atat pentru sofer cat si pentru masina, a marcat cariera unor mari piloti.

Printre acestia Sir Jackie Stewart, care l-a si poreclit "Iadul Verde", sau regretatul Niki Lauda care a fost cat pe ce sa-si piarda viata dupa ce monopostul sau s-a lovit de o bariera de protectie si a izbucnit in flacari.

Tuk-Tuk pe Nurburgring

Spre deosebire de celelalte circuite, Nurburgring Nordschleife este deschis publicului, care pentru o anumita suma poate parcurge cei 20.8 kilometri fie cu masina proprie, fie cu una inchiriata. Asa se explica faptul ca de-a lungul timpului au fost zarite aici masini care mai de care mai nepotrivite pentru un circuit.

Toate palesc insa in fata acestui tuk-tuk, un vehicul cu trei roti specific Asiei, in mod special Thailandei. Locul de unde a si fost importat exemplarul din imagini.

Tuk-Tuk pe Nurburgring

Cei care au facut asta au incercat anul trecut sa faca o tura completa de circuit, dar masina s-a defectat. Anul acesta au revenit increzatori si au reusit sa stabileasca un record pentru cel mai rapid tuk-tuk de pe Nurburgring. Rezultatul? 31 de minute si 49.46 secunde.

Tuk-Tuk pe Nurburgring

Trebuie mentionat faptul ca intre timp tuk-tuk-ul a fost modificat pe ici pe colo. Motorul, spre exemplu, are acum pistoane forjate, construite si instalate de o companie care lucreaza cu suedezii de la Koenigsegg.

Tuk-Tuk pe Nurburgring

Cat despre provocarea de a parcurge legendarul circuit de la Nurburgring cu un tuk-tuk, relateaza chiar unul dintre protagonisti: "Masinuta cu trei roti a fost foarte instabila. Unele viraje au fost luate pe doua roti! Nu mai facem niciodata asa ceva. A fost ingrozitor!"

Tuk-Tuk pe Nurburgring

Tuk-Tuk pe Nurburgring

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Tuk-Tuk pe Nurburgring
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 3 Iunie 2019