O mare capitala europeana limiteaza viteza in oras la 30 km/h. Din 2024 vrea sa interzica si circulatia masinilor diesel

O mare capitala europeana limiteaza viteza in oras la 30 km/h. Din 2024 vrea sa interzica si circulatia masinilor diesel
  • Limita maxima de viteza va fi de 30 km/h
  • Din 2024 vor sa interzica circulatia masinilor diesel
  • Jumatate dintre parcarile capitalei vor fi transformate in zone pietonale
Distribuie pe Facebook

Incepand cu anul viitor, viteza maxima pe strazile Parisului va fi limitata la 30 de km/h. Din 2024, ar urma sa fie interzisa si circulatia masinilor diesel in capitala Frantei.

Franta lupta de ceva ani cu poluarea dar nu prin lozinci politice si decizii luate doar de ochii lumii ci prin masuri drastice. In 2016, orasul Grenoble a limitat viteza maxima a masinilor la 30 de km/h iar un an mai tarziu acelasi model a fost preluat de Lille.

Acum a venit randul capitalei Paris. Anne Hidalgo, primarul orasului de pe Senna, a promis in campania electorala pentru un nou mandat ca va limita viteza maxima in oras la 30 km/h iar acum ca a castigat alegerile intentioneaza sa se tina de cuvant.

Propunerea va intra in dezbatere publica la finalul acestei luni iar locuitorii vor avea ocazia sa-si spuna parerea. Opinia lor va fi insa pur consultativa, autoritatile locale anuntand ca vor introduce aceasta masura la inceputul anului viitor din motive de siguranta rutiera si pentru reducerea poluarii.

"Avem ambitia de a micsora viteza maxima pe intreg teritoriul Parisului de la inceputul anului viitor. Vom imbunatati si vom inaspri controalele," a declarat David Belliard, adjunctul departamentului sistemului de transport din Paris.

Pe langa aceasta masura, primarul Parisului vrea sa interzica circulatia masinilor diesel in oras incepand cu 2024 si sa transforme jumatate dintre parcarile capitalei in zone pietonale. Toate aceste masuri fac parte din asa-numitul "Manifest pentru Paris".

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 20 Octombrie 2020