O mare capitala vrea sa scape de taxiuri. Anuntul facut recent de autoritati

O mare capitala vrea sa scape de taxiuri. Anuntul facut recent de autoritati
Taxiurile, asa cum le stim noi, ar putea disparea complet din traficul unei mari capitale de pe glob.
Distribuie pe Facebook

Gradul mare de poluare cu care se confrunta capitala Chinei a impins autoritatile din Beijing sa ia in calcul aplicarea unei masuri extreme.

Acestea se gandesc la un plan prin care sa inlocuiasca actualele taxiuri pe benzina cu unele puse in miscare de un sistem de propulsie electric.

Vorbim despre aproximativ 70.000 de astfel de masini, costul operatiunii invartindu-se astfel in jurul sumei de 1.23 de miliarde euro.

Inlocuirea actualelor taxiuri pe benzina cu unele puse in miscare de un sistem de propulsie electric ar fi insa doar inceputul, potrivit planului.

Nu de alta, dar autoritatile din Beijing vor inclusiv ca noile taximetre sa dispuna de un motor pe baterii pentru reducerea poluarii din oras.

Daca aceste masuri vor fi aplicate, o noua problema extrem de serioasa ar putea lovi capitala Chinei, si anume lipsa infrastructurii.

O demonstreaza un caz din istoria recenta a aceluiasi oras Beijing: in 2014, cand au fost cumparate numai 200 de taxiuri cu propulsie electrica, unii soferi au avut de asteptat si cate sase ore ca sa isi incarce masinile.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 3 Martie 2017