O retea de tepari auto a fost prinsa dupa ce a facut pagube de peste 50.000 Euro

O retea de tepari auto a fost prinsa dupa ce a facut pagube de peste 50.000 Euro
Va mai aduceti aminte de semnalele de alarma cu privire la vanzatorii de masini care cer banii in avans, prin transfer? Ei bine, daca esti destul de fraier incat sa crezi ca primesti masina dupa ce ai dat banii in avans, meriti sa cazi prada acestor indivizi. Insa momentan, teparii sunt pe minus cu 11 membrii care au fost prinsi de politie.
Distribuie pe Facebook

Cand gasesti o masina care este super buna si la bani putini, pare o afacere mult prea tare ca sa fie adevarata. Si asa si este! Numai ca multi au cazut in plasa si au ramas cu buza umflata.

11 vanzatori fictivi online de autoturisme au fost identificati in cadrul unei anchete privind pagubirea a 42 de persoane cu peste 50.000 de euro, anunta Mediafax. Pagubitii transferasera bani pentru a-si cumpara masini, pe un site clonat al Western Union. Cei 11 suspecti de vanzare fictiva a unor autoturisme pe site-uri de profil au fost identificati de politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate si procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Politisti din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia, impreuna cu procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Sibiu, au facut 14 perchezitii domiciliare in judetele Alba, Mures, Cluj, Valcea si in Bucuresti, pentru a-i prinde pe suspecti. Acestia sunt acuzati ca au constituit un grup infractional organizat, in scopul savarsirii de infractiuni informatice, iar incepand cu anul 2010, au postat anunturi privind vanzarea fictiva a unor autoturisme pe mai multe site-uri de profil.
Pentru inducerea in eroare a potentialilor cumparatori, suspectii au afisat preturi atractive si au determinat mai multe persoane sa efectueze transferuri de bani prin sistemul Western Union. Cumparatorii trebuiau sa faca dovada posesiei unei sume de bani suficiente pentru achizitia autoturismelor, fapt pentru care le era indicat sa depuna suma de bani pe numele lor si sa trimita o copie scanata dupa formularul de depunere, care continea codul de control al transferului.
In cazul in care partile vatamate nu trimiteau copia formularului, li se trimitea un link care, dupa accesare, le directiona pe un site de phishing (site care, desi continea cuvintele Western Union, nu apartinea acestei companii, fiind un site fals, clonat special pentru copierea codului de control al transferului).
Odata intrati in posesia acestui cod de control, membrii gruparii au falsificat cartile de identitate ale victimelor, prezentandu-se cu acestea la ghiseele operatorilor pentru retragerea sumelor de bani, cu documente de identitate falsificate.

Pana in prezent au fost audiate 42 de pagubiti, prejudiciul depasind 50.000 de euro, si au fost identificati 11 membri ai gruparii.

Sursa: hotnews.ro

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 20 Iulie 2011