Oare cat ar trebui sa scoateti din buzunar pentru un exemplar rar de Ferrari Superamerica cu transmisie manuala?

Oare cat ar trebui sa scoateti din buzunar pentru un exemplar rar de Ferrari Superamerica cu transmisie manuala?
  • Un Ferrari 575M Superamerica este de vanzare la o licitatie organizata de Bonhams
  • Exemplarul este unul din cele 43 produse cu transmisie manuala in 6 trepte
  • Specialistii se asteapta ca pretul sa fie unul din 6 cifre
Distribuie pe Facebook

Un Ferrari 575M Superamerica foarte rar si in stare extraordinara este acum de vanzare la licitatia organizata de casa Bonhams.

Intr-o lume in care producatorii de supercar-uri au inventat cutii de viteze care pot schimba treapta mai repede decat poate omul clipi, puristii, care au si posibilitatea financiara desigur, cauta din ce in ce mai mult super masini din era apusa a cutiilor manuale, atunci cand soferul detinea controlul.

In anul 1996, constructorul de la Maranello s-a decis ca dupa 22 de ani de cand au incetat sa mai produca modelul 365 GTB/4 Daytona, este timpul pentru o alta supermasina cu motor V12 montat in fata.

Ferrari 575M Superamerica

Cu ajutorul geniului casei Pininfarina, a luat nastere 550 Maranello, unul dintre cele mai frumoase Ferrari-uri din istorie. Masina purta sub capota motorul V12 de 5.5 litri, capabil de 485 cai putere, iar caroseria a fost dezvoltata in tunelul aerodinamic pentru a intampina cat mai putina rezistenta aerului.

In 2002, italienii au improspatat putin modelul si l-au numit 575M, de la "Modificata". Pe langa mici restilizari ale exteriorului, noul 575M a primit si un interior imbunatatit, tehnologie noua, cilindreea motorului a crescut la 5.748 cc, puterea la 515 cai putere, iar soferul putea acum schimba vitezele de la padelele din spatele volanului multumita tehnologiei dezvoltate in Formula 1.

Ferrari 575M SuperamericaFerrari 575M Superamerica

Dupa doi ani, in 2004 designerul sef al Pinifarina, Leonardo Fiovaranti, cel care cu mai mult de doua decenii creease Daytona, a mai desenat o capodopera din care Ferrari a construit doar 559 de exemplare si le-au denumit 575M Superamerica.

Exemplarul care este acum de vanzare la licitatia organizata de cunoscuta casa Bonhams, este si mai exclusivist de atat. De ce? Va spunem imediat, si punem pariu ca veti fi de acord cu noi.

Ferrari 575M Superamerica

Masina a avut un singur proprietar de cand a iesit pe poarta fabricii de la Maranello in 2005, iar acesta a avut grija de ea "ca de ochii in cap". Americanul a insistat ca masina sa fie ingrijita si reparata exclusiv la service-urile oficiale Ferrari, dovada stau sutele de facturi de zeci de mii de dolari si faptul ca este intr-o conditie excelenta, atat in exterior cat si in interior.

Daca majoritatea clientilor care au cumparat un exemplar Superamerica au dorit sa se simta ca si Michael Schumacher atunci cand schimba vitezele la monopostul sau de Formula 1, americanul in cauza a decis sa lase nebifata casuta de "cutie automata" si altfel a primit unul dintre cele 43 de modele cu transmisie manuala in 6 trepte.

Ferrari 575M SuperamericaFerrari 575M Superamerica

Pentru a-i devenit urmatorul proprietar exista insa un obstacol. Casa de licitatii se asteapta ca acest exemplar de Ferrari 575M Superamerica cu transmisie manuala si motor V12 sub capota, sa coste intre 700.000 si 900.000 de dolari. Un fleac daca ii ai, un vis frumos daca nu.

Ferrari 575M Superamerica

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (18) Poze Ferrari 575M Superamerica
mai multe