Oficialii FORD tocmai au confirmat. Modelul Focus RS nu va mai primi o noua generatie

Oficialii FORD tocmai au confirmat. Modelul Focus RS nu va mai primi o noua generatie
  • Focus RS nu va primi o noua generatie
  • De vina sunt standardele de emisii
  • Focus ST ramane asadar varf de gama
Distribuie pe Facebook

Hot hatch-ul americanilor de la Ford, Focus RS, nu va mai primi o noua generatie. Reprezentantii companiei au confirmat zvonurile care au circulat in ultimele zile pe internet.

Actuala generatie Ford Focus RS a debutat in 2015 cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Echipat cu un motor de 2.3 litri EcoBoost, modelul american indeplinea toate conditiile pentru a purta denumirea de hot-hatch.

Ford Focus RS

Unitatea cu patru cilindri dezvolta 350 de cai putere si 475 Nm cuplu, suficient pentru a atinge 100 de km/h in 4.7 secunde. Desi venea echipata cu o tractiune integrala, masina avea si un buton de drift care le permitea celor de la volan sa faca derapaje controlate.

Ford Focus RS

Cum rivalii din segment s-au tot innoit, fanii Focus RS asteptau si eu niste vesti in ceea ce priveste lansarea unei noi generatii. Numai ca vestile pe care tocmai le-au primit nu sunt deloc bune: nu va mai exista un nou Focus RS.

Ford Focus RS

Zvonurile au tot circulat pe internet in ultimele zile dar oficialii constructorului american de automobile tocmai au emis un comunicat de presa in care explica aceasta decizie.

Ford Focus RS

Se pare ca de vina ar fi fost standardele de emisii tot mai drastice, impuse de autoritatile europene, iar pentru a le respecta costurile de productie erau mult prea mari.

"Ca urmare a standardelor de emisii pan-europene, impozitarea crescuta a CO2 si costul ridicat al dezvoltarii unui RS cu propulsie electrificata, pentru un volum redus de vehicule, nu planificam o alta versiune RS pentru modelul Focus," se arata in comunicat.

Ford Focus RS

Acestea fiind spuse, versiunea ST ramane varful de gama al noii generatii Focus. In cazul sau, motorul de 2.3 litri EcoBoost dezvolta 280 de cai putere, suficient pentru o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in 5.7 secunde.

Ford Focus RS

Fanii pot opta si pentru un Focus ST cu motor diesel, unitatea de 2.0 litri EcoBlue fiind capabila de 190 CP.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Ford Focus RS
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 21 Aprilie 2020