Olanda a redus viteza pe autostrada la doar 100 km/h, insa soferii n-au de gand sa respecte noua limita. "Mai bine luam amenda"

Olanda a redus viteza pe autostrada la doar 100 km/h, insa soferii n-au de gand sa respecte noua limita. "Mai bine luam amenda"
  • Olanda a redus viteza pe autostrada la doar 100 km/h
  • Soferii n-au de gand sa respecte insa noua limita
  • Regula nu se va aplica si in intervalul 19:00 - 06:00
Distribuie pe Facebook

Autoritatile din Olanda s-au tinut de cuvant si au redus limita de viteza pe autostrada cu aproape 25 de procente, de la 130 la numai... 100 de kilometri pe ora, evident.

Inca de la sfarsitul anului trecut, autoritatile din Olanda au dezvaluit ca vor reduce limita de viteza pe autostrada de la 130 la doar 100 km/h in incercarea de a scadea nivelul mare de oxid de azot din aer. Decizia, ce a cauzat numeroase polemici in tara din nord-vestul Batranului Continent, a intrat in vigoare si starneste in continuare numeroase controverse.

Un sondaj realizat pentru programul local EenVandaag arata ca 46% dintre persoanele chestionate nu au de gand sa se supuna noilor reguli, preferand mai degraba sa plateasca amenzile de circulatie pe care le risca decat sa conduca "atat de incet" pe parcursul zilei.

Si subliniem parcursul zilei, autoritatile din Olanda anuntand ca soferii se vor putea deplasa in continuare cu 130 de kilometri pe ora in intervalul 19:00 - 06:00 pe sectiunile de drum ce permit acest lucru, evident. Cat despre "legea 100 km/h", ei bine... de o astfel de restrictie pe autostrada au parte si cei care locuiesc / viziteaza Cipru sau Norvegia, de exemplu.

Dupa cum precizam si anterior, decizia respectiva a fost luata in tara din nord-vestul Batranului Continent din pricina nivelului mare de oxid de azot din aer, combinatie vinovata pentru cauzarea a 68.000 de morti premature, doar in anul 2016, la nivelul Uniunii Europene.

Ce este drept, masura reducerii limitei de viteza pe autostrada de la 130 la 100 kilometri pe ora ar trebui sa aiba un impact pozitiv si asupra numarului de accidente de circulatie potential fatale din Olanda. In cazul in care si acesta va scadea convingator, nu ar trebui sa ne miram daca tot mai multe tari, inclusiv Romania, vor veni cu o lege similara.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 18 Martie 2020