OMV Petrom cumpara cea mai mare retea de incarcare pentru masini electrice din Romania

OMV Petrom cumpara cea mai mare retea de incarcare pentru masini electrice din Romania
Finalizarea tranzactiei este prognozata sa aiba loc in prima parte a acestui an, dupa indeplinirea anumitor conditii, se mentioneaza in cadrul unui comunicat oferit presei.
Distribuie pe Facebook

OMV Petrom achizitioneaza integral Renovatio Asset Management, proprietarul celei mai mari retele de incarcare pentru masini electrice din Romania, cu peste 400 de puncte de incarcare in Romania si perspective de crestere la 650 pana in 2026.

Finalizarea tranzactiei este prognozata sa aiba loc in prima parte a acestui an, dupa indeplinirea anumitor conditii, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

„Ne bucura parteneriatul cu Renovatio. Cu aceste tranzactii progresam semnificativ spre construirea unui portofoliu puternic si diversificat de proiecte regenerabile. Ambitia noastra este sa ne mentinem pozitia de lider in domeniul energiei in sud-estul Europei, transformand in acelasi timp afacerea pentru un viitor cu emisii reduse de carbon”, spune Christina Verchere, Director General OMV Petrom.

„Inca de la inceputurile sale, Renovatio a tintit catre un viitor mai curat si resurse utilizate eficient. Suntem incantati de intrarea in parteneriat cu OMV Petrom pentru a construi aproximativ 1 GW in proiecte care vor livra energie verde in Romania si pentru a continua dezvoltarea sustenabila a serviciilor de mobilitate electrica”, a declarat Aurel Arion, Director General Renovatio. „Suntem increzatori ca impreuna, prin combinarea punctelor forte si valorilor noastre, vom contribui la atingerea obiectivelor Pactului Verde European, precum si a unui mediu mai sanatos pentru industrie si comunitate”, a mai afirmat acesta.

Odata cu achizitionarea a integrala a Renovatio Asset Management, OMV Petrom va deveni cel mai mare jucator in domeniul mobilitatii electrice din Romania, astfel adaugand peste 400 de puncte de incarcare noi la reteaua existenta.

La sfarsitul anului 2023, reteaua regionala OMV Petrom numara aproximativ 270 de puncte de incarcare instalate, inclusiv prin parteneriate.

Distribuie pe Facebook
mai multe