Opel Astra GTC castiga premiul red dot pentru design

Opel Astra GTC castiga premiul red dot pentru design
In acest an, juriul international a decernat prestigiosul premiu red dot pentru design la categoria design de produs modelului GTC Astra de la Opel. Modelul coupe compact, lansat pe piata abia acum doua luni, este recunoscut pe scara larga pentru sportivitate si eficienta si pentru numeroasele tehnologii inovatoare, la care se adauga designul captivant.
Distribuie pe Facebook
Cei 30 de membri ai juriului premiilor red dot au apreciat modelul GTC Astra pentru faptul ca "a impresionat datorita designului sau uimitor si sportiv". De asemenea, membrii juriului au remarcat faptul ca "parbrizul panoramic se extinde pana la mijlocul acoperisului, fara a include o bara transversala, ceea ce asigura tuturor pasagerilor o placere unica in timpul conducerii."
"Suntem foarte mandri de castigarea acestui premiu. Acesta dovedeste inca o data ca filosofia de design a Opel - "maiestria sculpturala intalneste precizia germana" - are un potential urias. Dovedeste, de asemenea faptul ca atat clientii, cat si expertii din industria auto il apreciaza in aceeasi masura felul in care ajuta la comunicarea valorilor brandului", a declarat Mark Adams, Vicepresedinte Design Opel/Vauxhall.
In acest an, aproximativ 1.800 de companii si designeri din 58 de state au participat la "premiile red dot: categoria design de produs". Concurentii au inregistrat 4.515 produse in 19 categorii diferite, rezultatul fiind o competitie stransa, castigata de modelul GTC Astra.
Premiul obtinut in acest an de modelul coupe compact este cel mai recent dintr-o lunga serie de "premii red dot" decernate autovehiculelor proiectate de Opel. Modelele castigatoare in anii trecuti includ Astra Sports Tourer, conceptul Opel Flextreme GT/E, Insignia, Opel GT si modele Astra din generatiile anterioare.
Premiile red dot au fost decernate prima oara in anul 1955, de atunci avand o evolutie ascendenta si devenind unul dintre cele mai mari si prestigioase concursuri de design din lume.
Privelisti de vis datorita parbrizului panoramic

Clientii care aleg parbrizul panoramic al noului GTC Astra se pot rasfata cu privelisti de vis si cu perspective impresionante. In plus, dotarile exclusiviste confera o nota suplimentara de lux aspectului dinamic al acestui coupe compact sportiv. Parbrizul larg se intinde pana la mijlocul acoperisului autovehiculului, soferul si pasagerii beneficiind astfel de o experienta extraordinara din punctul de vedere al perspectivei, spatiului si conducerii. In cazul luminii solare puternice, poate fi actionat un stor situat sub plafonul panoramic.

Dispozitivul continuu variabil poate fi reglat cu usurinta si apoi poate fi atasat cu ajutorul unei manete rotative. Sistemul de protectie impotriva luminii solare este completat de un parasolar integrat care dispare in spatele partii din spate a acoperisului, chiar si atunci cand este deschis.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 3 Iulie 2012