Opel este luat la tinta in Europa din cauza emisiilor

Opel este luat la tinta in Europa din cauza emisiilor
  • Opel este luat la tinta in Europa din cauza emisiilor
  • Modelul Zafira ar opri sistemele de control la peste 145 km/h
  • Producatorul german respinge acuzatiile nemtilor
Distribuie pe Facebook

Un nou constructor auto este atras in scandalul emisiilor. Guvernul german acuza Opel ca se foloseste de o portita din lege pentru a folosi in mod ilegal un software care intrerupe sistemele de purificare a gazelor de evacuare in anumite conditii.

Conform legislatiei europene, producatorii de automobile au voie sa foloseasca un software care opreste aceste sisteme, dar numai in anumite situatii pentru a preveni o posibila avarie la motor.

Un comitet special a fost numit de catre Ministerul german al transporturilor sa verifice sistemele Opel. Raspunsul oficial a fost ca "exista dubii daca aceasta practica este intr-adevar justificata si este folosita doar pentru a proteja motorul."

Modelul luat in colimator este Zafira, al carui motor diesel, conform specialistilor, opreste sistemele de control ale emisiilor atunci cand opereaza la viteze mari, de peste 145 de km/h.

Oficialii producatorului german de automobile au respins orice acuzatie declarand ca nu au montate "faimoasele" defeat devices pe niciun model produs de ei si au anuntat ca vor coopera indeaproape cu autoritatile pentru clarificarea acestei probleme.

Totul a inceput cand un grup german care lupta pentru mediul inconjurator impreuna cu revista Spiegel si emisiunea tv Monitor au facut o investigatie comuna cu privire la nivelul emisiilor modelelor Opel.

Producatorul german nu este singura tinta a grupului ecologist. Grupul Fiat Chrysler Automobiles este, de asemenea, investigat din cauza unor acuzatii conform carora motorul diesel de 2.0 litri, cu care este echipat modelul Fiat 500X, produce emisii peste limita legala.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 19 Mai 2016