Pana acum rivaliza cu S-Class si Seria 7. Productia sedanului de lux va fi oprita pe 5 iulie

Pana acum rivaliza cu S-Class si Seria 7. Productia sedanului de lux va fi oprita pe 5 iulie
  • Productia lui XJ va fi oprita pe 5 iulie
  • A fost lansat in urma cu 10 ani
  • Inlocuitorul va sosi in 2020
Distribuie pe Facebook

Constructorul britanic de automobile a anuntat oprirea productiei pentru actualul varf de gama XJ. Sedanul de lux urmeaza sa fie inlocuit de un nou model anul viitor si sunt luate in calcul inclusiv versiuni electrice.

Lupta pentru suprematia in segmentul sedanurilor de lux se da fara indoiala intre BMW Seria 7, Mercedes-Benz S-Class si Audi A8. Chiar daca nu se bat pentru primele pozitii, Lexus LS, Volvo S90 sau Jaguar XJ sunt doar cateva dintre alternativele cele mai bune la aceste modele germane.

Jaguar XJ

Jaguar a lansat actualul XJ in urma cu 10 ani la Galeriile Saatchi din Londra cu un design exterior complet nou, dimensiuni mai generoase si cu cateva inovatii, cum ar fi un instrumentar de bord complet digital cu display LCD.

Jaguar XJ

Pana in prezent, Jaguar XJ a fost comercializat in circa 120.000 de exemplare, cele mai bune vanzari fiind inregistrate in 2013. Atunci, 19.677 de clienti din intreaga lume au optat pentru sedanul de lux britanic.

Jaguar XJ

Acest model isi traieste insa ultimele zile "de serviciu", in contextul in care Jaguar a anuntat oprirea productiei actualului XJ pe data de 5 iulie. Un inlocuitor va fi prezentat lumii intregi de-abia anul viitor.

Jaguar XJ

Ian Callum, seful departamentului de design de la Jaguar, a dat mai demult cateva indicii cu privire la acesta, spunand ca va fi vorba despre un sedan mai mare si mai sportiv comparativ cu acesta din prezent. Informatiile sunt extrem de putine, dar potrivit zvonurilor, britanicii ar lua in calcul chiar si versiuni electrice pentru inlocuitorul lui XJ.

Jaguar XJ

"Va fi diferit si va avea mai mult spatiu la interior. Una dintre cele mai mari critici pentru XJ a fost ca nu avea suficient spatiu la interior," a mai recunoscut Callum.

Jaguar XJ

Jaguar XJ

Jaguar XJ

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Jaguar XJ
mai multe