Parcari mai scumpe decat masina din dotare. Uite la ce recorduri s-a ajuns!

Parcari mai scumpe decat masina din dotare. Uite la ce recorduri s-a ajuns!
Bucurestiul incepe sa aiba din nou aer de metropola de lux, de aceasta data in privinta locurilor de parcare oferite odata cu achizitionarea unui apartament.
Distribuie pe Facebook

Pana la declansarea crizei economice, dezvoltatorii imobiliari aveau oferte in care apartamentele erau impinse la vanzare cu tot cu loc de parcare asigurat in curtea blocului; ba in cazul unora, chiar si cu o masina Dacia oferita la plata integrala a contractului.

Acum trendul pare sa fie invers, cel putin in cazul unui bloc ce se ridica in centrul Capitalei, unde locul de parcare costa mai mult decat masina. Uite la ce pret a ajuns un loc de parcare privat in buricul Bucurestiului si care sunt recordurile stabilite pe alte meridiane ale globului!

Parcare la pret de limuzina

Proiectul unor investitori elvetieni care ridica un bloc in centrul Bucurestiului, pe strada Batistei, bate orice record in materie de pret platit pe un loc de parcare in Romania: 25.000 de euro.

Blocul construit de elvetieni va avea doar 13 apartamente de lux si tot atatea locuri de parcare. Daca pana acum bucurestenii au mai dat nas cu penthouse-uri evaluate la peste 540.000 de euro, cat costa un apartament din proiectul respectiv, cu siguranta nu au mai intalnit o astfel de "superoferta" la parcare.

Insa fita de Capitala este doar o picatura din oceanul de bani azvarliti in parcarile private din toata lumea.

Parcare la etaj

Singaporezii care isi permit un penthouse si un automobil de lux nu trebuie sa isi faca probleme cu paza masinii. O pot ridica pana in living cu ajutorul unei parcari cu lift.

Problema este ca din suma de 24 de milioane de dolari platita pentru locuinta, 4 milioane reprezinta numai parcarea. Mult mai mult decat costul masinii / masinilor din dotare.

Preturi ca de NY

Proprietarul imobilului de la nr. 66 E de pe 11 Street din New York nu a fost prea inspirat cand a decis sa plateasca si locul de parcare aferent. A costat nu mai putin de un milion de dolari, desi in banii acestia isi putea permite sa primeasca amenzi pentru aproximativ 25 de ani.

Nici macar Jay-Z nu a rezistat tentatiei de a-si trage un loc de parcare personal in jungla din Manhattan. Pretul: 1.000.000 de euro pentru propriul sau spatiu in parcarea subterana de la Barclay Center.

Record chinezesc

O fi ea China comunista, dar locurile de parcare din Hong Kong costa mai mult decat ar suporta masa proletara din aceasta tara. Jacinto Tong, directorul executiv al unei companii de aici, a scos din buzunar nu mai putin de 640.000 de dolari pentru un spatiu in care sa isi odihneasca masina.

Doar cu chirie

Nu toate locurile sunt de vanzare. De exemplu, spatiile de parcare din cladirea General Motors din New York nu se vand, se inchiriaza. Cui? Directorilor companiei, de obicei, acestora fiindu-le retinuta suma de 316.000 de dolari pe an pentru aceasta onoare.

Amenzi de parcare record

Nici in Chicago nu o duci mai bine, mai ales daca obisnuiesti sa parchezi fara sa platesti intr-unul din locurile de la aeroport. A constatat-o pe pielea ei Jennifer Fitzgerald, posesoarea unui Chevrolet vechi, estimat la 600 de dolari, care a strans amenzi de peste 105.000 de dolari dupa ce masina i-a fost furata si abandonata aici timp de aproape doi ani.

Femeia nici nu s-a obosit sa declare furtul automobilului din cauza valorii insignifiante, dar era sa faca infarct cand s-a pomenit cu amenzile acasa si somatia de a se prezenta la Tribunal.

Garajul, mai rentabil decat un bloc

O cladire garaj intr-unul dintre marile orase ale lumii poate deveni o afacere mai buna decat construirea unui bloc de apartamente. In Londra, in apropiere de Trafalgar Square, pretul zilnic al tichetului de parcare este de 40 de lire. Ceea ce inseamna ca un singur loc de parcare iti poate aduce peste 14.600 de lire sterline / an.

Si tot in Londra, un loc de parcare a fost vandut anul trecut cu incredibila suma de 400.000 de lire, de doua ori si jumatate pretul unei locuinte in Marea Britanie. Ce-i drept, spatiul se regaseste intr-o parcare subterana privata de la langa Royal Albert Hall, iar valoarea a fost o adevarata specula imobiliara.

Cu 10 luni inainte, acelasi loc de parcare se comercializase cu 275.000 de lire, in mai putin de un an valoarea de piata a acestuia crescand cu 125.000 de lire.

Distribuie pe Facebook
mai multe