Pariu ca nu stii: ce inseamna cu adevarat emblemele acestor producatori de automobile

Pariu ca nu stii: ce inseamna cu adevarat emblemele acestor producatori de automobile
  • De ce Mercedes are o stea in trei colturi
  • Ce-i cu calutul cabrat de la Ferrari
  • Care-i legenda sarpelui din emblema Alfa Romeo
Distribuie pe Facebook

Cu siguranta recunosti o masina dupa emblema pe care o poarta pe capota, insa stii ce inseamna de fapt aceasta emblema? Care este povestea din spatele ei? De ce Mercedes are steaua in trei colturi? Sau de ce Enzo Ferrari a ales un cal cabrat? Afli din randurile de mai jos.

1. Mazda

Embleme auto

Emblema japonezilor de la Mazda este incarcata de simbolistica. Litera M stilizata sub forma unor aripi simbolizeaza "zborul" Mazda catre viitor, iar litera V din centrul literei M reprezinta creativitatea, vitalitatea si flexibilitatea. Cercul dinamic simbolizeaza disponibilitatea companiei de a se extinde, de a-si depasi limitele.

2. Subaru

Embleme auto

Cele sase stele de pe emblema Subaru sunt o trimitere directa la Pleiade, stelele aflate in constelatia Taurus. Taurus este numele japonez al Subaru, iar aceste stele sunt foarte usor de identificat pe cerul Japoniei si au fost folosite secole intregi de navigatori.

3. Mitsubishi

Embleme auto

Logo-ul Mitsubishi este foarte usor de recunoscut. Cele trei romburi sunt inspirate din blazonul familiei Yataro Iwasaki, cei care au fondat compania de transport maritim Tsukumo Shokai, si din blazonul familiei Yamanouchi al Tosa Clan. Iar numele....Mitsu inseamna in japoneza, trei, iar hisi este forma de romb sau diamant.

4. BMW

Embleme auto

Multi ani s-a crezut ca emblema BMW reprezinta de fapt o elice care se invarte pe cerul albastru, ca o trimitere la faptul ca BMW a construit avioane in trecut. Dar nu este asa. In urma cu cativa ani, brand-ul din Munchen a explicat printr-un comunicat de presa ca emblema este de fapt o transpunere a culorilor traditionale ale regiunii Bavaria. Iar cercul care incadreaza cele patru triunghiuri este de fapt o parte din steagul acestei regiuni.

5. Audi

Embleme auto

Auto Union a fost format din patru producatori: Audi, Horch, DKW si Wanderer. Cele patru inele ale constructorului din Ingolstadt reprezinta tocmai acesti patru producatori.

6. Mercedes

Embleme auto

Una dintre dorintele celor de la Mercedes au fost, si inca este, sa faca transportul mai usor, atat pe uscat cat si pe apa si in aer. Steaua in trei colturi evoca exact acest lucru.

7. Ferrari

Embleme auto

Calutul cabrat a fost pentru prima data folosit de Francesco Baracca, un pilot de vanatoare italian din Primul Razboi Mondial care a fost doborat in 1918 si a devenit erou national. Calul era inscriptionat pe avionul sau, iar parintii sai l-au rugat pe Enzo in 1923 sa foloseasca acest logo pentru masinile sale pentru ca-i va aduce noroc. Fundalul galben este culoarea orasului Modena, locul de nastere al lui Enzo.

8. Volvo

Embleme auto

Logo-ul Volvo este un cerc cu o sageata indreptata in sus. De ce tocmai aceste doua forme? Pentru ca este un simbol chimic stravechi al fierului. Si cum acest metal se gaseste din belsug in Suedia...ai inteles ideea.

9. Porsche

Embleme auto

Emblema Porsche onoreaza atat Germania cat si orasul "de bastina" al producatorului. In logo se pot observa culorile steagului german, numele orasului Stuttgart, dar si calul, simbolul orasului despre care legenda spune ca a fost construit pe locul unei ferme de cai.

10. Toyota

Embleme auto

Logo-ul Toyota este format din trei cercuri: cele doua mai mici formeaza un T, de la Toyota si de la "trust" (increderea dintre brand si client) iar cel mare simbolizeaza globalizarea si inovatia tehnologica. Aston Martin

11. Aston Martin

Embleme auto

La inceputuri, Aston Martin era cunoscut sub denumirea de Martin si Bamford Limited. Cand fondatorii s-au hotarat sa construiasca masini sport au optat pentru un logo cu doua aripi, care sa sugereze viteza.

12. Opel

Embleme auto

Blitz (fulger in germana) era numele pe care Opel il dadea diferitelor modele fabricate intre anii 1930 si 1975. De ce este pus pe orizontala? Pentru ca reprezinta sofisticarea si inventivitatea. Producatorii auto chiar aveau treaba cu simbolistica mai demult.

13. Alfa Romeo

Embleme auto

Pe logo-ul celor de la Alfa Romeo se distinge o cruce rosie, care simbolieaza orasul Milano, si un sarpe care potrivit unei legende ar fi fost desenat pe scutul unui cavaler sarazin pe care l-a ucis un nobil italian numit Otone Visconti. Visconti a luat mai apoi acest blazon si l-a transformat in emblema pe care azi o poti admira pe modelele Alfa.

14. Lamborghini

Embleme auto

Ferrucio Lamborghini nu avea timp de simbolistica, el voia doar sa-l invinga pe rivalul sau de moarte Enzo Ferrari. Glumim. Dar cert este ca Feruccio a ales taurul ca emblema pentru ca ii placeau coridele si pentru ca era in zodia taurului. Nimic mai simplu.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Embleme auto
mai multe