Passat "Made in Cehia". Volkswagen vrea sa mute productia acestui model...la uzina SKODA

Passat "Made in Cehia". Volkswagen vrea sa mute productia acestui model...la uzina SKODA
  • Productia modelului Passat ar putea fi mutata in Cehia
  • La uzina Skoda din Kvasiny se asambleaza si modelul Superb
  • Mai marii Volkswagen iau o decizie in sedinta de vineri
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile ia in calcul mutarea productiei modelului Passat la uzina Skoda din Kvasiny (Cehia) unde este asamblata si nava amiral Superb.

Prinsi cu mata-n sac si aratati de o lume intreaga cu degetul pentru ca au trucat testele de emisii, nemtii de la Volkswagen s-au vazut nevoiti sa-si schimbe radical strategia. Cum motoarele cu ardere interna nu mai sunt la moda, brand-ul din Wolfsburg si-a indreptat atentia catre masinile electrice, la fel cum au facut si alti mari constructori de automobile.

Volkswagen Passat R-Line

Asa se face ca acum, reprezentantii companiei vor sa converteasca trei uzine importante astfel incat acestea sa construiasca masini electrice din 2022 si sa transfere treptat productia actuala catre alte unitati ale grupului.

Fabricile din Emden si Zwickau vor asambla doar vehicule cu zero emisii, in timp ce uzina Volkswagen din Hanovra va continua sa produca si masini cu motoare conventionale.

Volkswagen Passat R-Line

Modelul Passat este construit momentan la uzina din Emden iar daca mai marii companiei isi vor da acordul in sedinta de vineri, productia acestui model va fi mutata in Cehia, la uzina Skoda din Kvasiny, acolo unde este asamblata si nava amiral Superb.

Volkswagen Passat R-Line

In urma cu ceva timp, mai multi directori de la Volkswagen propuneau exact reversul medaliei, adica Skoda sa-si mute o parte din productie in Germania, mana ieftina de lucru din Cehia fiind motivul gasit de oficialii gigantului german pentru succesul marcii Skoda. Desigur, acest lucru a ramas doar la stadiul de propunere.

Volkswagen Passat R-Line

Volkswagen Passat R-Line

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Volkswagen Passat R-Line
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 15 Noiembrie 2018