Pe tocuri la volan: Ceva usor si pasnic, de weekend

Pe tocuri la volan: Ceva usor si pasnic, de weekend
  • De ce iubim masinile. Pardon, femeile
  • Drepturile si obligatiile cetatenilor, tovarasu'!
  • Voules-vous dansez?
Distribuie pe Facebook

Imi stiu prea bine limitele in materie de condus si masini. Practic, nu cred ca m-am dat mare pe-aici sau prin alte parti ca vai, ce cunoscatoare sunt, ca la ce test drive-uri am fost, ca-i mai misto masina X decat masina Y.

Stiu sa conduc cat sa pot pleca la un drum de cateva sute (sunt si modesta) de kilometri fara sa-mi fac griji c-as putea pati ceva sau c-as putea sa le cauzez altora pagube. Asta daca nu fac vreo pana, ca devin total neajutorata si vulnerabila.

Fac o suta de miscari pana sa-mi iasa o parcare laterala, tocmai pentru ca le-am evitat dintotdeauna si nu m-am sinchisit sa le exersez, sunt comoda si lenesa. Dar tot e ceva ca nu ma las pana nu-mi iese si ca nu abandonez masina-n mijlocul strazii, zic eu. Pentru ca, pana la urma, cei 7 ani de-acasa sunt ultra-importanti si in trafic si in parcari.

De ce iubim masinile. Pardon, femeile

Habar n-am care-i cea mai puternica masina pe care am condus-o, ca nu colectionez recorduri care nu implica skills-urile mele. Nici nu mi se pare atat de important ca femeile sa stie prea multe despre masini, drept sa spun.

Parca alea care stiu chiar mi se par usor lipsite de feminitate si spun asta fara pic de rautate sau invidie. Desigur, admir in general oamenii informati si pasionati, dar asta nu inseamna ca incerc sa-mi insusesc la randul meu notiuni care nu-mi aduc nici o satisfactie, doar de dragul de a le face unora sau altora pe plac.

Nici nu sunt genul ala care sa spuna ca femeile trebuie musai sa stie bucatarie si barbatii fotbal dar, oricat de cliseistic ar suna, parca imi pare mai natural asa. Nu-nseamna ca-s eu vreun master chef sau ca am pretentia de la masculii pe care-i cunosc sa-mi recite din cartea tehnica a ultimului McLaren, nicidecum.

Prefer oricand un vers din orice cantec al lui Dylan sau Rodriguez (aviz amatorilor). Dar nu stiu de ce am impresia - poate tocmai pentru ca ma stiu pe mine in proportie de 99% afoana - ca un barbat are datoria sa stie mai multe decat mine despre masini si despre sporturi; daca se poate, nu despre masini de tocat carnea si nici despre patinaj artistic sau golf.

Drepturile si obligatiile cetatenilor, tovarasu'!

Cred c-am mai zis ca nu cred in egalitatea dintre sexe si ca nu pretind sa fiu tratata ca un barbat. Da, vreau sa am dreptul sa conduc, par example, daca sunt capabila sa nu sterg toate masinile cu oglinda cand plec din parcare si respect regulile de circulatie. Vreau sa pot vota, ca ma priveste si pe mine cine conduce tara si ce taxe si accize mai impune. Vreau sa pot munci, ca sa nu fie nevoit un barbat sa munceasca dublu.

Dar nu vreau, frate, sa car eu baxul de apa minerala de la supermarket si sa ma uit la prietenul meu cum sta cu mana-n dos in timp ce miroase floricele. Si nici sa m-astepte el pe mine cu ciorbita fierbinte cand ma intorc de la birou. Poate ca-s putin old fashioned in privinta asta, dar mie, una, mi se pare ca drepturile si indatoririle fiecarui sex sunt destul de clare.

Voi sunteti puternici, voi trebuie sa fiti aia care ne trag de maneca sa nu aruncam banii pe fereastra cumparand masina X, ca Y e mai fiabila si uite, are mai multe butoane-n bord sau o navi mai mare sau mai stiu eu. Ne bazam pe voi in sensul asta. Asa cum voi va bazati pe noi sa cumparam cele mai pufoase cadouri de Craciun pentru mama soacra si pentru tot familionul.

Voules-vous dansez?

Avem nevoie de voi sa ne reparati o pana sau macar sa ne oferiti instructiuni sa facem singure asta, daca nu exista alte variante. Asa cum si voi aveti nevoie de noi cand va uitati la cuptorul cu microunde ca la o nava spatiala si apasati pe toate butoanele pana-l nimeriti pe ala care trebuie. E simplu, sunt lucruri pe care le stim noi si lucruri pe care le stiti voi. De-aia ne grupam, sa ne-ajutam unii pe ceilalti, sa ne sustinem, sa ne completam. Pe principiul "o mana spala pe cealalta".

Asa ca propun sa nu ne mai strangem jucariile in fiecare seara si sa plecam acasa, ca se poate si altfel. Aprind eu pipa pacii, o postim cu totii. Hai ca nu-i asa greu. Weekend turat va doresc!

Sinziana Patru

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 3 Aprilie 2015