Pe tocuri la volan: Masini-vedeta pe care le-as lua acasa

Pe tocuri la volan: Masini-vedeta pe care le-as lua acasa
  • Herbie - pentru ca prima dragoste e mereu inocenta
  • Drive - pentru ca nu trebuie sa fie cel mai celebru Chevrolet ca sa-mi placa mie
  • Nightcrawler - psihopatilor le sade bine in masini puternice
Distribuie pe Facebook

Trebuie sa recunosc ca nu sunt neaparat cel mai mare fan al filmelor cu masini si adrenalina pe patru roti. Oricat ar parea ca ma umezesc la un XF, adevarul este ca mi se par mult mai sexy personajele care conduc vehicule semi-rablagite.

Poate ca este vorba despre idealismul meu iesit din comun si de placerea de a ridica omul pe un piedestal, deasupra autoturismului pe care il conduce. Si asta se aplica, in mod evident, si la actori, respectiv la personajele pe care le interpreteaza.

Da, adica Vin Diesel e prea mult pentru mine. Prefer oricand un Ryan Gosling sau un Jake Gyllenhaal, dar asta tine strict de gusturile mele. Dar mai bine sa vorbim putin despre super - mijloacele de deplasare care mi-au cucerit mie inima inca de cand au aparut pe marele ecran:

Herbie - pentru ca prima dragoste e mereu inocenta

Adevarat personaj si nu doar masina, Volswagen-ul Beetle din "Herbie: Fully Loaded" m-a cucerit din prima clipa. Desigur, eram doar o adolescenta naiva la prima vizionare, fara permis de conducere si fascinata de chimia dintre o fata si masina ei. Inca mi se pare atat de romantic faptul ca o masina din '63 a castigat o cursa NASCAR din 2005 (cand a aparut ultimul film pe marile ecrane), incat basmele Fratilor Grimm palesc in fata relatiei pe care personajul interpretat de Lindsay Lohan o are cu propriul autoturism, un "harb cu potential".

Desigur, filmul in sine nu este vreo capodopera cinematografica, dar asta nu inseamna ca nu-i o poveste optimista. De fapt, daca m-as apuca sa particip la curse de masini, mi-ar placea o masinuta veche si feminina, cu dimensiuni reduse si design retro. La o rasfoire superficiala a site-urilor unde activeaza colectionarii auto, vad ca pretul unei astfel de clasice se inscrie undeva intre 9.200 si 13.800 de dolari, varianta Hatch fiind mai ieftina decat cea Convertible.

Oare ar costa mult sa-i pictez un "53" si niste dungi simpatice sau mai bine astept franciza pentru Romania la "Pimp My Ride"?

Drive - pentru ca nu trebuie sa fie cel mai celebru Chevrolet ca sa-mi placa mie

Masini-vedeta pe care le-as lua acasa

Trecand peste sex-appealul lui Ryan Gosling chiar si atunci cand are rolul unui tanar nu tocmai sclipitor din punct de vedere intelectual si peste suspansul unei povesti de dragoste interzisa, peste cadrele perfecte si coloana sonora impecabila, filmul aduce in atentia publicului un model de Chevrolet mai putin popular, Laguna Colonnade Coupe din 1973, colectia Chevelle.

Desi in perioada lansarii nu s-a bucurat de prea multa apreciere, acum este considerata una dintre ultimele masini bune facute de Chevy. Cu un pachet sport impresionant, motor V8 si cutie in 4 viteze, a fost ultimul autoturism realizat inainte ca John Z. DeLorean sa paraseasca General Motors. Pe langa kitul SS (super sport), super-masina condusa de Gosling in film m-a impresionat si prin forma aerodinamica a caroseriei, care se pare ca i-a garantat, in perioada productiei, cele mai bune performante la editiile NASCAR din anii '73-'77 (ok, m-am documentat putin).

Nightcrawler - psihopatilor le sade bine in masini puternice

Masini-vedeta pe care le-as lua acasa

Am mai spus-o si o repet: Nightcrawler ar fi trebuit sa ia Oscarul anul asta si nu pentru ca Birdman ar fi fost un film slab, ci doar pentru ca asta a fost mult mai bun. Jake Gyllenhaal joaca perfect roluri dificile (amintiti-va de "Donnie Darko"), dar cand mai e si la volanul unui Dodge Challenger SRT8 392, chiar iti dai seama ca a atins perfectiunea.

Masina asta a devenit noua mea dragoste si nu doar pentru ca este rosie si seamana cu un Mustang (da, daca vezi filmul asta cu vreo fata, ai toate sansele sa faca o mica mare confuzie intre cele doua). Cu o cutie automata in 5 trepte, masina condusa de Gyllenhaal in Nightcrawler aproape ca a reusit sa fie mai iubita decat mult mai celebrul Dodge Viper.

Aparut in 2011, modelul asta atrage privirile pe sosea sau pe... marele ecran. Gyllenhaal pare sa se bucure de toti cei 470 de cai putere ai motorului care-l plimba noaptea catre cele mai groaznice scene ale accidentelor si probabil ca toti am face la fel, daca am avea la dispozitie un bolid care atinge suta in mai putin de 5 secunde.

Voi pentru ce masini din filme ati dezvoltat pasiuni arzatoare?

Autor: Sinziana Patru

Distribuie pe Facebook
mai multe