Pe tocuri la volan: Soferita, 26 de ani, caut colegi de trafic draguti

Pe tocuri la volan: Soferita, 26 de ani, caut colegi de trafic draguti
  • Blesteme si injuraturi
  • Ai / n-ai prioritate, mergi inainte
  • Benzinaria si smecheria
Distribuie pe Facebook

Feministele din toata lumea probabil ca ar face un congres in care sa discute arderea mea pe rug pentru nu sunt una de-a lor. Nu ma consider si nu ma vreau egala cu barbatii, nu vreau sa fiu tratata ca unul de-al lor, nu vreau sa am aceleasi drepturi si obligatii in trafic.

De fapt, cred ca discriminarea pozitiva s-ar potrivi de minune cu pantofii cu toc si cu rujul rosu. Nici ei nu-si sacrifica vertebrele in numele frumusetii si nici eu nu vreau sa-mi omor neuronii cu reguli de circulatie.

Ati inteles perfect, mi-ar placea sa fiu tratata ca o doamna in trafic. Sa respectati toate normele de eticheta ca si cand n-ar exista reguli de circulatie. Sa-mi dati binete si prioritate, sa-mi deschideti oglinzile laterale cand uit eu sa fac asta, sa-mi faceti un semn discret cu degetul mic cand uit sa aprind farurile. Ce atata egalitate, vreau utopie pe sosea!

Ai / n-ai prioritate, mergi inainte

Mi s-a intamplat si mie sa ies de pe o straduta ingusta si amarata intr-un drum principal si sa mi se acorde prioritate, in ciuda legii. Desigur, eram (si) mai tinerica pe atunci, blonda si cu gene lungi. Dar am fost atat de impresionata, incat nu mi-ar displacea ca asta sa devina o obisnuinta.

Asa cum ne luati hainele de pe umeri cand iesim impreuna la restaurant (da' mai mult la vrajeala), ati putea sa ne cuceriti si in trafic cu astfel de gesturi marunte care ne pot da lumea peste cap.

Si da, vorbesc in numele tuturor femeilor pe care nu le deranjeaza sa fie tratate preferential; tind sa cred ca suntem multe, altfel nu-mi explic de ce mutatul mobilei prin casa, plata facturilor si schimbarea becurilor au ramas, in mare parte, tot in sarcina voastra.

La placinte inainte, la razboi inapoi

Nu pot spune ca sunt o catastrofa cand tin volanul in mana. De fapt, pastrez mereu banda, semnalizez de cate ori fac slalom sau viraje, nu merg prea incet dar nici nu bag populatia-n sperieti cu viteze ametitoare. Prietenii mei se simt in siguranta cand sunt pasageri in masina pe care o conduc.

Cu toate astea, habar n-am sa schimb o roata sau sa repar o pana. E in regula, pana acum nevoia m-a impins doar sa verific uleiul si apa de la motor, dar am dezvoltat o reala fobie in ceea ce priveste celebra pana. Si-as vrea ca atunci cand mi se va intampla, in sfarsit, necazul, sa fie un mascul feroce prin zona care sa ma ajute.

Poate fi si mulatru cu ochi albastri, sculptat precum Adonis si inalt de cel putin 1,80 m, dar astea sunt optionale; pana la urma, ma multumesc si cu un corporatist scund si pufos, daca imi rezolva problema.

Blesteme si injuraturi

Recunosc ca-mi mai scapa si mie, printre dinti, cate-un "Da-te-n spanac!" atunci cand conduc, pentru ca e imposibil sa circuli pe oricare dintre dumurile patriei fara sa te trezesti ca-ti iese de nicaieri un bou in fata care te obliga sa franezi cu scartaieli.

Toti gresim. Si s-a intamplat chiar sa fiu si eu incurca-lume, de cateva ori, pe sosea. Am zambit frumos, mi-am cerut scuze, am apasat butonul de avarii in semn de multumire dac-am fost iertata si mi-am vazut de drum. Asta de cele mai multe ori, adica alea-n care-am fost iertata de cate un adevarat domn. Au fost insa si dati in care am amanat drumul la supermarket dupa o plimbare cu masina, caci deja aveam frigiderul plin de carne.

As vrea sa va inteleg nervii si irascibilitatea, dar uneori ma depaseste situatia. Aveti o modalitate atat de agresiva de-ai scoate ochii femeii c-a gresit in trafic, incat nu mi-o pot explica in nici un fel. Birjari din toate colturile lumii, unde-ati invatat sa vorbiti? Chiar trebuie sa va spuna cineva ca e mai de bun simt sa bati obrazul cu degetul aratator decat sa va etalati vocabularul stufos?

Benzinaria si smecheria

Da, e clar, am o problema cu nenii care lucreaza-n benzinarii. Dac-as fi condus o singura masina, poate ca nu as fi sesizat, dar trecand de la harb model 1900 toamna la masinile mai impunatoare ale rudelor si prietenilor, mi-e clar ca oamenii astia au ceva cu soferii de rable.

Bai, sunt femeie, am manichiura facuta mai mereu si miros a Chanel, poate ca nu vreau sa schimb parfumul cu aroma de benzina / motorina / kerosen sau ce mai ard masinile. Faceti un efort si ajutati-ma si pe mine sa alimentez, ce naiba!

Adica si cand sunt cu harbul, ca la BMW am vazut ca sariti imediat, desi eu tot 2 lei va las bacsis in ambele cazuri.

Tie ti s-a intamplat sa fii nepoliticos cu o doamna (de) la volan?

Distribuie pe Facebook
mai multe