Peste 100 de masini de lux prind praf intr-un depozit al politiei din Vietnam

Peste 100 de masini de lux prind praf intr-un depozit al politiei din Vietnam
  • Bijuterii pe patru roti, lasate prada timpului
  • Ce se intampla cu masinile confiscate la noi in tara
  • Luxul, abandonat pe marginea drumului in Emirate
Distribuie pe Facebook

Cand ne gandim la Vietnam nu prea ne vin in minte bogatia si luxul, insa intr-un singur depozit al politiei sunt adunate la un loc masini care valoarea milioane de dolari. Se pare insa ca oamenii legii din capitala Hanoi nu prea stiu cum sa profite de comoara care prinde praf de doi ani de zile.

Bijuterii pe patru roti, lasate prada timpului

In 2013, politistii din Vietnam au facut o captura record si au reusit sa destructureze o retea de traficanti cu masini de lux. Au confiscat atunci aproape 600 de automobile care urmau sa ajunga in China. Dintre ele, 450 au fost vandute la licitatie, insa restul au fost puse la pastrare intr-un depozit.

Doi ani au trecut de cand au fost abandonate acolo, iar in prezent autoritatile tot nu stiu ce sa faca cu ele. In total, in depozit se gasesc 144 de automobile la care multi dintre noi doar viseaza, precum un Maybach 62S, un Bentley Continental Flying Spur, un Rolls-Royce Phantom, un Ferrari F430 Spider, un Ferrari 430 Scuderia, un Porsche Cayenne S si un Maserati GranTurismo.

Cele mai ieftine masini din aceasta "colectie" abandonata sunt cateva Audi-uri A6, respectiv A8, cateva BMW-uri Seria 7, Range Rover-uri si mai multe Mercedes-uri S-Class.

Masini abandonate in Vietnam

Locul in care zac aceste masini este tinut secret pentru a nu le da idei hotilor, insa o serie de fotografii cu automobilele din interiorul depozitului au fost facute publice recent.

Imaginile ar intrista orice iubitor de masini: un strat gros de praf acopera caroseriile automobilelor si nici interioarele nu arata foarte bine - noroi, zgarieturi si diverse pete pe tapiserie.

Politia vietnameza nu se grabeste sa dea niste explicatii legate de depozitul abandonat, iar in acest timp masinile isi pierd valoarea si ruginesc sub stratul generos de praf.

De obicei, in cazuri de acest gen, bunurile confiscate de politie sunt scoase la licitatie, insa probabil ca acestea vor deveni mormane de rugina inainte sa mai aiba cineva ocazia sa le cumpere.

Ce se intampla cu masinile confiscate la noi in tara

Masini abandonate in VietnamMasini abandonate in Vietnam

Nu numai in Vietnam sunt confiscate masini scumpe. Si la noi in tara Fiscul sau politia au in garaje automobile exclusiviste care zac nevalorificate. Statisticile arata ca anul trecut ANAF a reusit sa vanda doar 80 de masini din cele 197 pe care le-a scos la licitatie.

A incasat in total pe ele 1.675.653 de lei, mult sub pagubele pe care le-au facut proprietarii lor statului. De altfel, anul trecut, o fotografie realizata in curtea Directiei Generale a Finantelor Publice Brasov in care aparea un Bentley fara o roata a facut inconjurul internetului.

ANAF nu reusise sa vanda masina, asa ca limuzina zacea in curtea institutiei si, ca sa o fereasca de hoti, au decis sa-i scoata o roata. Totusi, autoritatile de la noi gasesc uneori solutii pentru aceste capturi.

Spre exemplu, in unele cazuri, Fiscul a sarit peste licitatie preferand sa dea o serie de masini, unele chiar de lux si valorand zeci de mii de euro, unor institutii ale statului. Primarii, biserici, parohii si cateva ministere s-au bucurat sa-si imbogateasca parcul auto cu cateva exemplare exotice.

Luxul, abandonat pe marginea drumului in Emirate

Daca la noi si la vietnamezi politistii si autoritatile nu stiu ce sa faca cu masinile de lux confiscate, in Emiratele Arabe nici macar proprietarii lor nu se sinchisesc prea mult de ele si le lasa abandonate chiar pe marginea drumului din cauza ca nu-si mai permit sa plateasca ratele.

De fapt, Dubai-ul se confrunta chiar cu o problema serioasa din cauza ratei mari de abandon a masinilor. In timp ce unele orase au probleme cu salubrizarea, iar altele cu cainii vagabonzi, autoritatile din Dubai au fost loviti de o altfel de criza, cea a automobilelor de lux lasate de izbeliste in parcari.

Politistii din Dubai, la randul lor dotati cu masini precum Lamborghini Aventador sau Bugatti Veyron, ridica de pe strada in fiecare an circa 3.000 de automobile abandonate pe strazile orasului sau in parcari si le revand apoi la licitatii la preturi mult mai mici decat cel de catalog.

Masini abandonate in Vietnam

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Masini abandonate in Vietnam
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 24 August 2015