Peste 50 de elevi din Arges au facut 'Ora de ecologie' la Dacia

Peste 50 de elevi din Arges au facut 'Ora de ecologie' la Dacia
Distribuie pe Facebook

Un grup de 52 de elevi si opt cadre didactice de la scoli generale din Arges au participat, marti, 15 mai, la Dacia, la o actiune intitulata "Ora de ecologie", initiata de revista InfoMediu Europa si derulata in cooperare cu Garda Nationala de Mediu - Comisariatul Judetean Arges si Agentia Regionala de Mediu Pitesti.

Actiunea, gandita dupa structura unei ore de ecologie dedicate colectarii selective de deseuri, face parte din Campania de Educatie Ecologica si Mediu "EcoAtitudine = Responsabilitate, Informatie, Actiune" - editia 2012. In cadrul acestei ore, elevii au primit de la organizatori informatii despre cum se realizeaza trierea deseurilor si cum trebuie colectate acestea, cum se face, in continuare, exploatarea deseurilor colectate si, mai ales, de ce este important ca deseurile sa nu fie puse toate intr-un singur recipient.

"Ora de ecologie" organizata la sediul Dacia este cea de-a doua intalnire de acest gen initiata anul acesta in Arges. Prima actiune a avut loc la Pitesti, in luna martie. Si de aceasta data copiii au putut descoperi ce inseamna colectarea selectiva a deseurilor, ce face Dacia in acest domeniu, iar cei care s-au dovedit interesati de subiectele discutate si au raspuns la intrebarile-fulger ale animatorului au fost premiati de catre companie.

Aceasta actiune se inscrie in suita de prezentari si intalniri cu publicul tanar, initiata de Dacia, anul trecut, pe plan local. In lunile mai si iunie, reprezentantii Dacia participa alaturi de reprezentantii autoritatilor locale la campaniile de sensibilizare si educare a tinerilor in legatura cu protectia mediului inconjurator. Astfel de actiuni au fost derulate in iunie 2011 la liceele din Pitesti, alaturi de Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Pitesti, anul acesta de "Ziua Pamantului" si in timpul saptamanii "Scoala Altfel!" si vor continua in iunie cand Dacia va celebra din nou luna mediului.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 15 Mai 2012