Peugeot abandoneaza deocamdata un posibil 308 GTI: "Ne concentram pe modelele de volum"

Peugeot abandoneaza deocamdata un posibil 308 GTI: "Ne concentram pe modelele de volum"
  • Peugeot renunta la 308 GTI si la succesorul lui RCZ
  • Francezii vor sa se concentreze pe modelele de volum
  • Va exista totusi un model sportiv pe viitor
Distribuie pe Facebook

Constructorul francez de automobile si-a schimbat brusc strategia si a anuntat ca renunta la lansarea unei versiuni de performanta pentru 308 si a unui succesor pentru RCZ. Afirmatiile au fost facute de CEO-ul companiei.

Segmentul hot-hatch-urilor este destul de popular printre pasionatii auto, insa din punct de vedere al profiturilor nu este atat de atractiv pentru marii constructori de automobile, ca si, spre exemplu, cel al compactelor, sau al monovolumelor.

Peugeot 308 R Hybrid

Chiar daca sunt multe brand-uri care se lupta pentru suprematia in acest segment, precum Volkswagen, Honda sau Audi, Peugeot tocmai a schimbat brusc strategia si si-a dat seama ca nu vrea o bucata din aceasta "placinta".

Peugeot 308 R Hybrid

Potrivit CEO-ului francezilor, Jean-Philippe Imparato, versiunea de performanta a modelului 308 nu va mai fi lansata, cel putin deocamdata, iar in aceeasi situatia se gaseste si succesorul lui RCZ. Aceste vesti vin in ciuda faptului ca de curand au aparut fel de fel de informatii despre un viitor 308 GTI.

Peugeot 308 R Hybrid

"Obiectivul nostru actual este sa crestem la peste doua milioane de unitati pe an si sa vindem mai mult de 50% dintre masini in afara Europei. Pana atunci sunt mult mai interesat de masinile care se vand in sute de mii de unitati decat de cele care se vand in cantitati mai mici," a precizat Imparato.

Peugeot 308 R Hybrid

Chiar daca aceasta versiune de performanta nu este eliminata de tot din planurile de viitor ale constructorului din Hexagon, nu acelasi lucru se poate spune si despre succesorul lui RCZ. Asta nu inseamna ca nu va fi lansat un alt model sportiv, cu care oficialii Peugeot au deja planuri indraznete.

Peugeot 308 R Hybrid

"Cand o vom face, o vom face in mod corespunzator. Nu cu un alt RCZ, ci cu o masina care poate depasi recordul la Nurburgring. Imi place devotamentul unor constructori precum Porsche in aceasta directie si cred ca in Peugeot Sport avem echipa cu care sa facem o astfel de masina. Va fi scumpa, dar ce conteaza? O putem face," a concluzionat CEO-ul Peugeot.

Peugeot 308 R Hybrid

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Peugeot 308 R Hybrid
mai multe