Politia din Dubai s-a saturat de cursele ilegale, asa ca a inceput sa ia masuri drastice

Politia din Dubai s-a saturat de cursele ilegale, asa ca a inceput sa ia masuri drastice
  • Politia din Dubai a luat primele masuri impotriva celor care participa la cursele ilegale sau circula cu viteza excesiva pe autostrada
  • Pana acum au fost confiscate 81 de masini, iar soferii sau proprietarii au fost amendati cu pana la 27.000 de dolari
  • Acestia au fost surprinsi cand circulau cu viteze de 300 km/h
Distribuie pe Facebook

Ca o actiune impotriva curselor ilegale si a vitezei excesive pe autostrazile din Emiratele Arabe Unite, Politia din Dubai a inceput sa ia masuri serioase impotriva celor care incalca legea.

Cu totii stim de acele filmulete cu masini exotice, unele chiar ilegale pe drumurile publice, care sunt conduse la limita pe autostrazile din Emirate. Intr-o tara in care banii nu sunt deloc o problema, ne-am astepta ca lumea sa fie putin mai serioasa atunci cand vine vorba de situatii care ii pun in pericol pe ceilalti.

Autoritatile au luat aceste masuri dupa ce mai multi soferi au fost prinsi de radar circuland cu viteze de 300 km/h. Mai grav de atat este faptul ca unii au fost inregistrati cu viteze de pana la 315 km/h atunci cand au incercat sa fuga de oamenii legii, iar altii "alergau" noaptea cu farurile stinse pentru nu a fi zariti de acestia.

Politia a reactionat, si a confiscat 81 de masini pana acum, iar soferii au fost amendati cu 27.000 de dolari. Chiar daca multe dintre aceste masini erau imprumutate, nici proprietarii de drept nu au scapat, fiind si ei amendati cu 13.500 de dolari.

Daca acestia nu platesc amenda in termen de 3 luni, autoritatile vor vinde masinile la licitiatie.

Politia din Dubai este cunoscuta in toata lumea pentru masinile mai putin obisnuite pe care le au in dotare, precum Lamborghini Aventador, Bugatti Veyron, Ferrari FF, iar lista continua. Unele voci declarau ca acestea sunt folosite de fapt doar in scopuri comerciale, dar in lumina ultimelor evenimente, tindem sa credem ca acestia le-au scos la "vanatoare".

Direct proportional cu cresterea rapida a orasului, s-a dezvoltat si traficul, dupa ce numarul de autovehicule inregistrate in Dubai s-a dublat in ultimii 8 ani.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 15 Iunie 2016