Politia din Madrid si-a cumparat doua Renault-uri Megane RS

Politia din Madrid si-a cumparat doua Renault-uri Megane RS
  • Politia din Madrid a achizitionat doua exemplare ale hot-hatch-ului Renault Megane RS
  • Pe langa echipamentele de comunicare si inregistrare, masinile au mai primit si usi din kevlar
  • Propulsia este asigurata in continuare, cel mai probabil, de o unitate turbo de doi litri si 265 CP
Distribuie pe Facebook

Flota de automobile a Politiei din Madrid a fost completata recent cu doua exemplare ale hot-hatch-ului Renault Megane RS, model ce ocupa un loc fruntas in topul celor mai rapide autoturisme cu tractiune fata ale planetei.

Soferii madrileni si ceilalti participanti la trafic vor fi nevoiti sa se gandeasca de cel putin doua ori inainte de a apasa pana la fund pedala de acceleratie sau comite orice alta infractiune rutiera. Nu de alta, dar agentii politiei din capitala Spaniei sunt acum mai pregatiti ca oricand sa intervina, ajutati fiind si de doua exemplare ale Renault Megane RS proaspat achizitionate.

Renault Megane RS de politie

Renault Megane RS de politie

Asa cum era de asteptat, ambele automobile au fost dotate cu intreg echipamentul necesar bunei functionari, acestea primind in plus, pe langa uzualele girofare si echipamente de comunicare, respectiv inregistare, si portiere realizate kevlar pentru o protectie sporita in cazuri de forta majora. Nu stim, din pacate, daca si unitatea turbo de doi litri a suferit vreun fel de modificare, insa nu ar fi de mirare ca imbunatatirile sa lipseasca din compartimentul motor.

Ceea ce nu ar reprezenta o mare tragedie, mai ales daca tinem cont ca cei 265 de cai putere si 360 de Newton-Metri regasiti pe fisa cu specificatii tehnice sunt arhisuficienti pentru a propulsa hot-hatch-ul producatorului de automobile din Hexagon pana la o viteza maxima de 254 de kilometri pe ora. Daca mai aducem in discutie si acceleratia de la 0 la 100 km/h, care se realizeaza in fix sase secunde, ei bine... concluzia este cat se poate de clara.

Si totusi, nu este cazul sa ne pripim. Nu inainte de a reaminti si de cele opt minute si aproximativ opt secunde reusite la Nurburgring de modelul francez de inalta performanta, ce l-au propulsat pe primul loc in topul celor mai rapide autoturisme cu tractiune fata din Iadul Verde. Asta pana de curand, cand recordul sau a fost doborat de noul SEAT Leon Cupra 280. SEAT Leon Cupra 280 care, spre surprinderea noastra (si nu numai), nu a fost invitat sa ajute la prinderea infractorilor din tara sa de origine...

Renault Megane RS de politie

Renault Megane RS de politie

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Renault Megane RS de politie
mai multe