Politia Romana i-a prins gonind cu peste 200 km/h in plina pandemie de coronavirus. Ce au patit soferii care au pus in pericol traficul rutier

Politia Romana i-a prins gonind cu peste 200 km/h in plina pandemie de coronavirus. Ce au patit soferii care au pus in pericol traficul rutier
  • Ieri, politistii Brigazii Autostrazi din Politia Romana au depistat 3 soferi care au pus in pericol traficul rutier
  • Acestia au depasit viteza legala pe A1, A2 si pe A3, fiind inregistrati de radar conducand cu peste 200 km/h fiecare
Distribuie pe Facebook

Politistii Brigazii Autostrazi din Politia Romana au surprins, in cursul zilei de ieri, trei soferi care au pus in pericol traficul rutier pe A1, A2 si pe A3, acestia fiind inregistrati de aparatul radar gonind cu peste 200 km/h fiecare.

"Ieri, politistii Brigazii Autostrazi din Politia Romana care au actionat pentru prevenirea accidentelor de circulatie au depistat 3 soferi care au pus in pericol traficul rutier pe A1, A2 si pe A3.

La data de 10 mai a.c., politistii Biroului de Politie Autostrada A2 Bucuresti – Constanta au depistat un sofer, care conducea cu viteza excesiva. Conducatorul auto a fost inregistrat de aparatul radar, in timp ce rula pe autostrada A2, cu viteza de 215 km/h.

De asemenea, in cursul zilei de ieri, alti doi participanti la trafic au depasit viteza legala, conducand cu 206 km/h, pe Autostrada A1, respectiv pe Autostrada A3.

Cei 3 soferi au fost sanctionati contraventional cu amenzi de 2.900 de lei fiecare, iar, ca masura complementara, politistii le-au retinut permisele de conducere, in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile", anunta un comunicat de presa al Politiei Romane.

Autoritatile reamintesc, totodata, "ca depasirea limitelor legale de viteza si viteza neadaptata la conditiile de trafic reprezinta unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, viteza maxima admisa pe autostrada este de 130 km/h. De asemenea, trebuie tinut cont de faptul ca limita maxima se poate modifica, pentru motive legate de siguranta rutiera, atunci cand se circula in conditii meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv si pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazut in clasa a IV-a de sanctiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amenda. Totodata, se aplica sanctiunea complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru 90 de zile".

Distribuie pe Facebook
mai multe