Politia Romana primeste un Lotus Evora S

Politia Romana primeste un Lotus Evora S
Din cauza faptului ca vechiile Dacii Logan cu motor de 1.4 litri nu erau in stare sa se tina nici macar dupa o mobra cu trei flacai durdulii pe ea, Politia Rutiera a decis sa apeleze la serviciile supercarului Lotus Evora S.
Distribuie pe Facebook
Poate ca nu avem infrastructura, insa masini tari sunt caca-lau. Iar pentru a face fata lui nea Mitica ce goneste cu 300 km/h pe autostrada aia nou-inaugurata la volanul unui Porsche 911 Turbo, politia din Romania a pus-o de-un parteneriat cu cei de la Lotus si au obtinut cheile unui Evora S. Nu suntem chiar singurii care ne laudam cu un astfel de politist model, si cei din Marea Britanie sau Italia angajand in slujba legii unul sau mai multe exemplare ale supercarului britanic.

Desi nu se stie la acest moment daca exista cineva capabil sa piloteze noul Lotus Evora S, un lucru este cert - bine, nu chiar unul, ci mai degraba doua: supercarul britanic va fi dat in folosinta chiar de saptamana viitoare, iar parteneriatul se va intinde pe o perioada de doi ani. Poate, pana atunci, vor fi construiti si alti zeci de kilometri de autostrada.

Ajunsi la final, tinem sa reamintim ca modelul Lotus Evora S ascunde sub capota un motor V6 supraalimentat de 3.5 litri, ce dezvolta 350 cai putere si 400 Nm. Ajutat de o transmisie manuala in sase trepte, supercarul britanic accelereaza de la 0 la 100 km/h in numai 4.8 secunde. Viteza maxima? Putin peste 275 km/h.


Important de mentionat: Chiar daca am dat nastere unei opere cu iz de gluma, inzestrata pe alocuri cu umor caragialian, tinem sa precizam ca situatia prezentata este cat se poate de reala. Mai devreme sau mai tarziu, un Lotus Evora S de politie va fi pe urmele tale.

Distribuie pe Facebook
mai multe