POLL: Cat ai fi dispus sa platesti pentru a merge pe o autostrada din Romania?

POLL: Cat ai fi dispus sa platesti pentru a merge pe o autostrada din Romania?
Noul Guvern are idei proaspete in ceea ce priveste taxarea soferilor. Nu ajunge taxa de drum inclusa in pretul carburantului si nici rovigneta. Se pare ca se doreste in viitor un fel de "privatizare" a autostrazilor, astfel incat sa existe cate un concesionar pe fiecare segment de drum care sa taxeze soferii care circula pe acolo. Mai amuzant este ca se fac planuri de a cere taxe soferilor pentru niste autostrazi... inexistente.
Distribuie pe Facebook

Avem si noi in toata tara 3 autostrazi mari si late. Care, adunate la un loc, dau nastere unor cifre de toata jena. Autostrada Bechtel a devenit dintr-un plan maret un santier parasit, cat despre alte autostrazi... putem doar visa. Momentan nu sunt decat la stadiul de proiect, fara exproprieri si fara vreo firma castigatoare in urma unei licitatii.

In plus, Guvernul vorbeste si de taxarea pentru viitoarea centura sud a Bucurestiului, un drum care nu apare decat pe hartie dar care va costa 900 de milioane de Euro, constructorul urmand sa-si scoata banii din taxele de drum.

Primul pas va fi instalarea unei statii de taxare pe A1, A2 si A3, urmand ca orice portiune de autostrada construita sa vina direct cu statii de taxare, ca in strainatate. Insa nu este logic si normal sa pui o taxa noua pe un drum deja construit, pentru care investitia a fost realizata. Din rovigneta si celelalte taxe se pot plati intretinerile anuala si deszapezirile fara probleme.

Chiar si asa, soferul este un bun platnic cu portofelul doldora. Asa s-au gandit alesii nostri cand au spus ca se mai poate inaugura o noua forma de taxare, si anume un bir pe autostrada. In cele din urma, soferii au de ales: ori pe autostrada, platind o suma de bani, ori pe drumul vechi si plin de gropi, unde nu te costa nimic in plus.

Este doar o chestiune de timp pana cand vom vedea bariere la intrarea pe autostrazi. Tu cat esti dispus sa platesti pentru a ajunge mai repede la destinatie?

Sondaj
Cat ai fi dispus sa platesti Taxa de Autostrada?

Cat ai fi dispus sa platesti Taxa de Autostrada?

O taxa ce se plateste la fiecare intrare pe un anumit sector de drum.

Distribuie pe Facebook
mai multe