Poti sa uiti de scoala de soferi. Acest Nissan GT-R se conduce cu maneta de PlayStation

  • Nissan-ul GT-R poate fi controlat cu maneta de PS
  • Masina a atins 211 km/h pe Silverstone
  • Poate fi manevrata de la maxim un kilometru
Distribuie pe Facebook

Constructorul japonez de automobile s-a gandit sa celebreze cei 20 de implicare in franciza Gran Turismo intr-un mod inedit. Acesta a modificat un GT-R astfel incat sa poata fi controlat de la distanta cu ajutorul unei manete DualShock 4.

Impatimitii jocurilor cu masini asteapta cu nerabdare ziua de 18 octombrie, intrucat atunci se lanseaza noul Gran Turismo Sport. Pentru a marca momentul, insa si pentru a celebra cei 20 de ani de cand contribuie la dezvoltarea acestui joc, Nissan a dezvoltat un GT-R mai special.

Nissan GT-R/C

Patru roboti de ultima generatie, dirijati la randul lor de 6 computere, actioneaza directia, acceleratia, franarea si transmisia, pentru ca masina sa poata fi controlata de la distanta prin intermediul unei manete DualShock 4. Partea cea mai interesanta este ca aceste computere actualizeaza datele transmise de maneta standard de 100 de ori pe secunda.

Nissan GT-R/C

Inginerii Nissan sustin ca masina poate fi controlata de la o distanta de maxim un kilometru, iar pentru a demonstra acest lucru, au apelat la Jann Mardenborough, atlet Nismo si castigator al grupei GT Academy.

Nissan GT-R/C

Acesta s-a urcat intr-un elicopter si a zburat deasupra legendarului circuit Silverstone, in timp ce controla masina. GT-R/C-ul a avut o viteza medie de 122 de km/h si a reusit chiar sa atinga 211 km/h, parcurgand intregul circuit in 1:17.42.

Nissan GT-R/C

Totusi, pentru ca totul sa se desfasoare in siguranta, inginerii au instalat doua sisteme independente de siguranta, care functioneaza pe frecvente diferite. In cazul in care soferul pierde controlul masinii, acestea opresc automat motorul si actioneaza franele.

Nissan GT-R/C

Nissan GT-R/C

Nissan GT-R/C

Nissan GT-R/C

Nissan GT-R/C

Nissan GT-R/C

Nissan GT-R/C

Nissan GT-R/C

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Nissan GT-R/C
mai multe