Povestea Volkswagen-ului de care lumea a uitat ca exista. Ar fi putut schimba istoria

Povestea Volkswagen-ului de care lumea a uitat ca exista. Ar fi putut schimba istoria
  • Povestea Volkswagen-ului de care lumea a uitat ca exista
  • Ar fi putut schimba istoria
Distribuie pe Facebook

Ce nu a mers deloc bine si, mult mai important decat atat, de ce s-a ajuns in aceasta, aflam chiar din paragrafele urmatoare.

Lansat pe piata in urma cu mai bine de patru decenii si jumatate, in cursul anului 1975, produsul cunoscut publicului sub denumirea de Polo ocupa un loc fruntas in topul celor mai longevive automobile din gama Volkswagen. Drept urmare, faptul ca acest model a fost disponibil, de-a lungul carierei sale, in nenumarate versiuni si configuratii nu ar trebui sa surprinda pe nimeni; ba dimpotriva, am putea spune.

Nu multi stiu insa ca printre optiunile luate in considerare de compania cu sediul in Wolfsburg s-a numarat si o varianta botezata Oko-Polo, care nu a mai fost scoasa niciodata la vanzare, spre dezamagirea amatorilor de eficienta.

Dezvoltat acum mai bine de trei decenii, respectivul Volkswagen Polo a reusit sa impresioneze o lume intreaga, in special prin prisma consumului de carburant. Pus in miscare de un motor diesel cu doi cilindri in linie si compresor mecanic, modelul in cauza avea nevoie, aparent, de numai trei litri de motorina pentru a parcurge clasica distanta de o suta de kilometri, potrivit informatiilor si detaliilor vremii.

Testele cu automobilul prezentat sub numele de Oko-Polo au inceput in 1987 si s-au incheiat doar un an mai tarziu, proiectul cu pricina devenind istorie din pricina costurilor uriase pentru o eventuala productie de serie.

Inainte de a fi pensionat de conducerea Volkswagen, inginerii companiei cu sediul in Wolfsburg au construit intre 50 si 75 de astfel de prototipuri, despre care nu se mai stie absolut nimic. Cu exceptia unuia aflat, la momentul de fata, peste Ocean, in SUA, ce a renuntat insa la propulsorul original de 858 de centimetri cubi pentru un benzinar de un litru imprumutat de la un Polo vandut publicului larg.

Volkswagen Oko-Polo

Volkswagen Oko-Polo

Volkswagen Oko-Polo

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 11 Ianuarie 2021