Precedent costisitor pentru VW. Nemtii obligati sa ramburseze pretul complet platit pe un Golf diesel

Precedent costisitor pentru VW. Nemtii obligati sa ramburseze pretul complet platit pe un Golf diesel
  • Decizie surprinzatoare luata de un tribunal din Germania
  • S-ar putea crea un precedent periculos pentru Volkswagen
  • Nemtii au anuntat ca vor face apel la o instanta superioara
Distribuie pe Facebook

Un tribunal din Germania a decis ca Volkswagen trebuie sa ramburseze proprietarului unui Golf echipat cu motor diesel pretul complet pe care acesta l-a platit in 2012 cand a cumparat masina. Acesta se poate dovedi a fi un precedent periculos si totodata costisitor pentru gigantul din Wolfsburg.

Scandalul Dieselgate este departe de a se fi terminat, cea mai noua dovada in acest sens fiind o decizie luata recent de tribunalul din Augsburg. Dupa ce a analizat cazul unui proprietar de Golf echipat cu motor diesel, judecatorul a decis ca Volkswagen sa-i ramburseze acestuia pretul intreg, adica aproximativ 30.000 de euro, pe care l-a platit in 2012 cand a cumparat masina.

Potrivit Reuters, tribunalul cu pricina a decis ca brand-ul din Wolfsburg a actionat imoral atunci cand a instalat "celebrul" soft care falsifica emisiile poluante si ca a incercat sa isi majoreze vanzarile si profitul prin inducerea in eroare a clientilor.

Asa cum spuneam in titlu, aceasta decizie ar putea da nastere unui precedent foarte periculos si totodata costisitor pentru Volkswagen, daca este preluata si de alte tribunale. Circa 11 milioane de vehicule cu motoare diesel au fost afectate de scandalul Dieselgate, care a izbucnit in urma cu trei ani.

Reprezentantii Volkswagen au anuntat deja ca vor face apel la o instanta superioara si ca decizia tribunalului din Augsburg este "in contradictie cu multiple decizii ale altor instante in cazuri asemanatoare."

"In opinia noastra, nu exista baza legala pentru plangerile acestui client. Clientii nu au suferit pierderi sau daune. Vehiculele sunt sigure si legale," au transmis oficialii Volkswagen printr-un comunicat de presa.

Distribuie pe Facebook
mai multe