Preturile benzinei si motorinei din UE

Preturile benzinei si motorinei din UE
Distribuie pe Facebook
Cele mai mari trei companii petroliere de pe piata romaneasca nu au mai modificat preturile carburantilor in ultimele 30 de zile. De la statie la statie sunt totusi mici modificari sau promotii, dar preturile de referinta sunt aceleasi cu cele din prima saptamana a lunii noiembrie atat la OMV Petrom, cat si la Rompetrol si Lukoil.
Conform Oil Bulletin, un serviciu al Directoratului pentru Energie al Comisiei Europene, preturile medii la benzina fara plumb de 95 si la cel mai ieftin sortiment de motorina s-au modificat in perioada mentionata. Astfel, de la 1,214 euro/litru, in 7 noiembrie, pretul mediu la benzina fara plumb a scazut la finele lunii trecute la 1,21 euro/litru, iar la data de 12 decembrie, pretul a urcat din nou cu 0,05 centi, la 1,215 euro/litru.
In cazul motorinei, la inceputul lunii noiembrie pretul mediu era de 1,259 euro/litru, a scazut la finele lunii la 1,255 euro/litru si a ajuns la data de 12 decembrie la 1,260 euro/litru.

La data de 12 decembrie, un pret mai mic la benzina in statele europene fata de cel practicat in Romania se regasea in Bulgaria (1,139 euro/litru), Cipru (1,204 euro/litru) si in Polonia (1,2193 euro/litru), conform documentului mentionat.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 21 Decembrie 2011