Se deschide prima parcare din Romania, in care poti plati cu un SMS

Se deschide prima parcare din Romania, in care poti plati cu un SMS
In Bucuresti, se va inaugura prima parcare pentru masini unde poti sa platesti cu un SMS. In centrul orasului, cei care se vor opri in Piata George Enescu, in momentul in care iesi din masina, dai un SMS cu numarul de inmatriculare si poti sta linistit.
Distribuie pe Facebook
Stationarea in parcarile din centrul Capitalei va fi platita de la anul prin SMS. Pentru inceput, proiectul va fi aplicat de la 1 ianuarie, experimental, pentru cele 100 de locuri de parcare din Piata George Enescu.
Prima retea care participa este Vodafone, un loc retinut prin aceasta metoda urmand sa coste 1,93 lei.
Cum se procedeaza: soferul trebuie sa trimita un SMS cu numarul de inmatriculare al masinii la un numar scurt format din patru cifre.
In reteaua Vodafone numarul este 7577. In doar 3 secunde el va primi un alt SMS in care va fi informat asupra tarifului de timp in care ii este permisa stationarea.
Cu 5 minute inainte de expirarea timpului, clientul va primi un nou SMS prin care va fi avertizat in acest sens. Prin aceasta metoda, parcarea poate fi platita pentru o ora sau o zi.

Pentru a obtine tarife mai bune pentru soferi, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat ca va fi organizata o licitatie pentru stabilirea taxelor percepute pentru SMS-uri de operatorii de telefonie mobila.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 23 Noiembrie 2011