Primaria Capitalei iti da 9.000 de lei ca sa scapi de masina ta veche si poluanta

Primaria Capitalei iti da 9.000 de lei ca sa scapi de masina ta veche si poluanta
  • 5.000 de vouchere
  • 9.000 de lei fiecare
  • Au prioritate locuitorii capitalei cu domiciliu in zona ZACA
Distribuie pe Facebook

Programul, cunoscut sub denumirea neoficiala, Rabla pentru Bucuresti este pe cale sa revina in 2020. Primaria Capitalei intentioneaza sa ofere in total 5.000 de vouchere proprietarilor de masini poluante care pot fi utilizate pentru achizitionarea de masini non-diesel Euro 6.

Poluarea si traficul aglomerat sunt doua dintre cele mai mari probleme ale Bucurestiului. Raspunsul Primariei Capitalei se numeste taxa Oxigen, o vinieta pe care de la 1 ianuarie trebuie sa o plateasca proprietarii de masini poluante care vor sa circule sau sa traverseze orasul.

Mai mult decat atat, odata cu intrarea acesteia in vigoare, masinile non-Euro, Euro 1 si Euro 2 nu mai au voie sa circule in asa-numita zona ZACA (centrul orasului) chiar daca proprietarii lor au achizitionat respectiva vinieta.

In contextul in care acestia nu mai au, practic, nicio posibilitate legala de a folosi propriile masini, Primaria Capitalei anunta un program prin care vrea sa ofere in total 5.000 de vouchere in valoare de 9.000 de lei fiecare. Acestea vor putea fi utilizate pentru achizitionarea de masini non-diesel cu norma de poluare Euro 6 sau a unui automobil electric sau hibrid.

In cazul in care proprietarii de masini poluante nu vor sa cumpere o masina noua, voucherul poate fi folosit si pentru achizitionarea de produse electrocasnice.

Voucherele vor fi acordate in perioada 2020-2021 iar prioritate vor avea locuitorii capitalei care au domiciliul in perimetrul Zonei de Actiune pentru Calitatea Aerului (ZACA).

In caz ca nu stii, zona aceasta este delimitata de Piata Victoriei - bd. Iancu de Hunedoara - sos. Stefan cel Mare - str. Polona - str. Mihai Eminescu - str. Traian bd. Nerva Traian - bd. Gheorghe Sincai - str. Lanariei - Calea Serban Voda - bd. Marasesti - str. Mitropolit Nifon - bd. Libertatii - Calea 13 Septembrie sos. Padurilor - sos. Cotroceni - spl. Independentei - str. Stirbei Voda - str. Berzei - str. Buzesti - Piata Victoriei.

Proiectul urmeaza sa fie supus la vot in sedinta Consiliului General din 29 ianuarie.

Distribuie pe Facebook
mai multe