Noi detalii cu privire la colaborarea dintre PSA Peugeot Citroen si General Motors

Noi detalii cu privire la colaborarea dintre PSA Peugeot Citroen si General Motors
PSA Peugeot Citroen si General Motors au confirmat recent pasi importanti in executarea Aliantei lor Strategice Globale. In conformitate cu termenii acordului semnat pe 29 februarie, partenerii Aliantei au selectat patru proiecte de vehicule si au confirmat urmatorii pasi privind organizatia pentru achizitii comune.
Distribuie pe Facebook
Patru proiecte de dezvoltare de vehicule pe platforme comune

Cele patru proiecte comune de vehicule selectate pentru a trece la pasul urmator cuprind, pentru ambele grupuri, urmatoarele segmente:
  • Un program comun pentru un MPV compact pentru Opel/Vauxhall si un model compact din clasa Crossover Utility Vehicle pentru marca Peugeot.
  • Un program comun Multi-Purpose Vehicle in segmentul mic pentru Opel/Vauxhall si marca Citroen.
  • O platforma modernizata pentru segmentul mic cu CO2 redus, pentru a alimenta urmatoarele generatii ale Opel/Vauxhall si PSA in Europa si alte regiuni.
  • Un program comun pentru autovehicule de dimensiuni medii pentru Opel/Vauxhall si marcile Peugeot si Citroen.

Alianta isi propune sa lanseze primele vehicule pe aceste programe comune catre sfarsitul anului 2016. Toate cele patru proiecte vor fi dezvoltate prin combinarea celor mai bune arhitecturi ale platformelor si tehnologiilor de la partenerii Aliantei.

Urmatorii pasi in organizatia comuna de achizitii
Partenerii Aliantei au confirmat, de asemenea, urmatorii pasi privind organizatia pentru achizitii in comun. Acest efort de colaborare se va baza pe puterea de cumparare combinata pentru a realiza sinergii de achizitie de care beneficiaza ambele companii. Organizatia pentru achizitii in comun va fi supusa obisnuitelor aprobari antitrust.
Confirmarea sinergiilor
Pe baza programelor de mai sus, precum si a organizatiei de achizitii, ambele companii confirma sinergia tinta declarata anterior, de 2 miliarde dolari anual, realizabila in termen de cinci ani.

Cu proiecte comune de dezvoltare de vehicule si urmatorii pasi in organizarea de achitii confirmati acum, echipele vor lucra pentru a finaliza acordurile definitive privind asocierea, explorand si alte oportunitati de cooperare.

Distribuie pe Facebook
mai multe