Primul Corvette cu motor central are deja probleme. Americanii il recheama in service

  • Chevrolet anunta un recall pentru noul Corvette
  • Inginerii au descoperit o problema la porbagajul frontal
  • Rezolvarea este un update de soft
Distribuie pe Facebook

Chevrolet recheama in service noul Corvette C8, primul din istorie cu motor pozitionat central. Inginerii au descoperit o problema la portbagajul frontal al masinii, sau frunk cum ii spun americanii.

Odata cu lansarea noii generatii, Chevrolet Corvette a trecut in premiera la o configuratie cu motor pozitionat central. Asta a insemnat ca sasiul si, implicit, caroseria au suferit mai multe modificari.

Chevrolet Corvette C8

Una dintre ele a fost mutarea portbagajului in partea frontala, rezultand astfel ceea ce americanii numesc frunk (front trunk). Ei bine, din cate se pare acesta ar fi acum obiectul unei rechemari in service.

Chevrolet Corvette C8

Potrivit celor de la Road & Track, inginerii de la Chevrolet si-ar fi dat seama ca un copil s-ar putea inchide accidental in portbagaj, fara vreo posibilitate de iesire.

Chevrolet Corvette C8

Legea americana obliga producatorii sa instaleze fie butoane, fie alte modalitati prin care porbagajul sa poata fi deschis si dinauntru, tocmai pentru a evita astfel de accidente. Noul Corvette are asa ceva insa la 10 minute dupa ce motorul este oprit, masina intra intr-un "sleep mode" iar butonul de deschidere nu mai functioneaza.

Chevrolet Corvette C8

Chevrolet sustine ca are deja rezolvarea: un update de soft care sa micsoreze voltajul necesar "trezirii" masinii. In acest mod, butonul de deschidere al porbagajului va functiona indiferent de situatie.

Chevrolet Corvette C8

Modificarea urmeaza sa fie facuta "over-the-air" insa proprietarii de Covette C8 pot merge si la reprezentanta pentru a primi acest update.

Frunk-ul masinii pare sa mai aiba o problema. Mai multi proprietari s-au plans ca acesta se deschide din senin in timpul condusului insa Chevrolet sustine ca cel mai probabil se intampla asta din cauza ca nu este inchis cum trebuie.

Chevrolet Corvette C8

Chevrolet Corvette C8

Chevrolet Corvette C8

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Chevrolet Corvette C8
mai multe