Primul Corvette cu motor central continua sa impresioneze. Ce timp a stabilit pe Nurburgring

Primul Corvette cu motor central continua sa impresioneze. Ce timp a stabilit pe Nurburgring
  • Noul Corvette ar fi stabilit un timp pe Nurburgring
  • Rezultatul a fost confirmat de un oficial Chevrolet
  • Masina in cauza era echipata cu pachetul optional Z51
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, noul Corvette C8 ar fi parcurs legendarul circuit Nurburgring Nordschleife mai rapid decat Mercedes SLS AMG GT sau Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Timpul a fost confirmat de un reprezentant Chevrolet.

Vreme de sapte generatii, Chevrolet Corvette a fost o masina sport cu motor V8 si tractiune spate insa odata cu lansarea noii iteratii, modelul american a trecut pentru prima data in istoria sa la o configuratie cu motor pozitionat central. A devenit astfel un supercar.

Chevrolet Corvette C8

Pentru a se asigura ca noul Corvette se ridica la nivelul asteptarilor, din punct de vedere al comportamentului dinamic, inginerii l-au dezvoltat in mare parte pe legendarul circuit Nurburgring Nordschleife.

Pana acum, reprezentantii brand-ului american nu au vorbit despre un posibil timp stabilit de noul Corvette pe acest circuit, insa cei de la Roadshow au observat ca acesta apare la un moment dat intr-un video de prezentare recent (publicat cu ocazia intrarii in productia de serie).

Chevrolet Corvette C8

La volan s-ar fi aflat Oliver Gavin, multiplu castigator cu Corvette Racing la cursa de 24 de ore de la Le Mans , iar cei 20.8 kilometri ai circuitului german au fost parcursi in 7 minute 29.9 secunde. Acest rezultat a fost confirmat intr-un final de un reprezentant al producatorului american.

Masina in cauza a fost echipata cu pachetul optional Z51, care in Statele Unite costa 5.000 de dolari. Acesta include un pachet aerodinamic exterior, racire mai buna pentru frane si motor, suspensie performanta, diferential cu alunecare limitata si 502 CP pentru motorul V8 de 6.2 litri.

Chevrolet Corvette C8

Chevrolet Corvette C8

Rezultatul obtinut de Gavin nu a fost insa certificat de vreo autoritate asa ca, cel putin teoretic, nu exista oficial. Chiar si asa, este impresionant ca o super masina accesibila (porneste de la 59.995 de dolari in SUA) a fost in stare de o asa performanta.

(deruleaza la secunda 52 si fii atent la timpul inscris pe asfalt)

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Chevrolet Corvette C8
mai multe