Primul Hyundai de inalta performanta va fi lansat in 2015

Primul Hyundai de inalta performanta va fi lansat in 2015
  • Hyundai vrea un brand sub care sa comercializeze modele de inalta performanta
  • Prima masina a noii game va avea la baza urmatoarea generatie a hatchback-ului i20
  • De un tratament similar ar putea beneficia si Genesis Coupe si Veloster Turbo
Distribuie pe Facebook

Hyundai va lansa primul sau automobil de inalta performanta in anul 2015. Informatia vine direct de la seful echipei Hyundai Motorsport, Michel Nandan.

Hyundai lucreaza din greu sa-si schimbe imaginea de brand orientat spre buget cu noi produse atractive care, cel putin pana acum, se dovedesc a fi de succes. Un prim pas in aceasta directie a fost facut deja, in momentul in care Hyundai si-a dezvaluit planurile de a participa in Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) cu noul Hyundai i20 WRC.

Acum, zvonurile indica faptul ca producatorul sud-coreean de autoturisme urmeaza sa lanseze un brand de performanta urmand aceeasi filozofie ca Nissan, cu sub-brandul Nismo.

Prima masina a noii game va avea la baza urmatoarea generatie a modelului Hyundai i20, ce urmeaza sa fie lansata in 2015. Acelasi model va fi folosit si ca punct de plecare pentru masina care va concura in WRC. Alain Penasse, managerul echipei Hyundai Motorsport, crede ca imaginea brandului sud-coreean va fi imbunatatita considerabil, iar vanzarile vor creste ca urmare a participarii in cursele de raliuri, dar si ca urmare a lansarii brandului de performanta.

"Atragi si retii atentia publicului tanar, ceea ce este scopul Hyundai. Astfel ca pentru viitor, ei au decis ca trebuie sa faca ceva sa intinereasca brandul si sa-l faca mai dinamic", a declarat Alain Penasse, managerul Hyundai Motorsport, citat de news.drive.com.au.

Noul i20 este asteptat cu motorizari pe benzina in trei cilindri, de 1.0 litri, si in patru cilindri, de 1.25 litri, in timp ce propulsoarele diesel vor fi de 1.1 litri si 1.4 litri. Unitatile vor fi conectate la o cutie manuala in sase trepte sau la o transmisie automata. Cel mai probabil, urmatorul i20 va fi primul model din noua filozofie Hyundai, urmat apoi de alte modele, inclusiv de Genesis Coupe si Veloster Turbo.

Distribuie pe Facebook
mai multe