Prinsi cu mata-n sac. BMW, Daimler si VW amendate cu 100 de milioane de euro pentru ca au manipulat preturile la otel

Prinsi cu mata-n sac. BMW, Daimler si VW amendate cu 100 de milioane de euro pentru ca au manipulat preturile la otel
  • Amendati cu 100 de milioane de euro
  • BMW a acceptat amenda
  • Ancheta a vizat si furnizorii de componente Bosch si ZF
Distribuie pe Facebook

La finalul unei anchete care a durat trei ani, Germania a anuntat o amenda de 100 de milioane de euro pentru trei giganti din industria auto. Acestia ar fi format un cartel cu scopul de a manipula preturile la otel.

Reprezentantii a trei giganti germani din industria auto, anume BMW, Daimler si grupul Volkswagen, s-au intalnit cu regularitate in perioada 2004-2013 cu companii din lantul de furnizare pentru a fixa preturile la otel.

Deciziile luate in cadrul acestor intalniri au avut efect pe piata otelului cel putin pana in 2016.

Acestea sunt concluziile unei anchete pornite in urma cu trei ani de autoritatile din Germania. In consecinta, cei trei giganti din industria auto au fost amendati acum cu 100 de milioane de euro pentru formarea unui cartel.

Decizia a fost acceptata de cele trei parti implicate iar BMW chiar a confirmat ca va plati statului german 28 de milioane de euro. Suma de 23.5 milioane de euro o va plati si gigantul Daimler, in timp ce Volkswagen a refuzat sa anunte valoarea amenzii, dar se zvoneste ca ar fi vorba despre circa 48 de milioane de euro.

Desi otelul este unul dintre cele mai folosite materiale in constructia de automobile, anchetatorii au aratat ca tipul de otel pentru care a fost fixat pretul nu a influentat pretul unei masini cu mai mult de 1%. Asta pentru ca este utilizat intr-o gama limitata de componente auto.

Aceeasi ancheta a vizat si furnizorii de componente Bosch si ZF insa masurile luate impotriva celor doua companii nu sunt cunoscute momentan.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 22 Noiembrie 2019