Proiectele primaritei Firea "au dat roade". BUCURESTIUL este cel mai aglomerat oras din lume dimineata

Proiectele primaritei Firea "au dat roade". BUCURESTIUL este cel mai aglomerat oras din lume dimineata
  • Studiul a fost facut de compania TomTom
  • Cele mai aglomerate zile lucratoare sunt martea si miercurea
  • Cea mai aglomerata ora este 8 dimineata
Distribuie pe Facebook

Potrivit unui studiu realizat de compania olandeza TomTom pentru anul 2018, Bucurestiul le-a luat fata unor metropole precum New York sau Los Angeles si este cel mai aglomerat oras din lume la orele diminetii.

Inca de cand s-a instalat pe fotoliul de primar, una dintre promisiunile Gabrielei Firea a fost ca va decongestiona traficul din Bucuresti. Au urmat o serie de masuri, mai mult sau mai putin gandite, astfel ca problema traficului din Capitala a ramas la fel. Ba chiar s-a mai agravat.

Si asta nu o spunem (doar) noi, ci studiile facute de diferite organizatii sau companii de renume. Cel mai recent vine de la TomTom, un nume important in industria sistemelor de navigatie, si arata ca Bucurestiul este cel mai aglomerat oras din lume la orele diminetii.

Astfel, capitala Romaniei se pozitioneaza in acest top rusinos in fata unor metropole importante ale lumii, cum ar fi New York, Los Angeles, Mexico City, Moscova, Istanbul, New Delhi, Bangkok, Beijing, Londra sau Paris.

Potrivit studiului facut pentru anul 2018, pentru fiecare jumatate de ora petrecuta in trafic in orele de varf ale diminetilor lucratoare (luni-vineri), soferii din Bucuresti mai pierd inca 27 de minute. Cu alte cuvinte, un drum care ar trebui sa dureze in mod normal o ora, daca il faci in orele de varf ale diminetilor, va dura o ora si 54 de minute. Aproape dublu.

Asa cum era de asteptat, cea mai aglomerata ora pentru traficul de dimineata din Bucuresti este ora 8. La aceasta ora, in zilele lucratoare desigur, orasul este aproape sufocat, congestia atingand valori cuprinde intre 77% si 93%. Cele mai aglomerate zile sunt cele de marti si de miercuri, atunci cand congestia atinge nivelul maxim de 93%.

Joia si vinerea, congestia este la un nivel putin mai redus, asta insemnand intre 77% si 88 % la orele de varf ale diminetii.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 6 Iunie 2019