Promisiuni de la Nissan: "Viitoarea generatie GT-R va fi cea mai rapida sportiva din lume!"

Promisiuni de la Nissan: "Viitoarea generatie GT-R va fi cea mai rapida sportiva din lume!"
  • Noul GT-R va fi cea mai rapida sportiva din lume
  • Ar putea folosi un sistem de propulsie electric
  • Decizia finala nu a fost inca luata
Distribuie pe Facebook

Un oficial al constructorului japonez de automobile a vorbit cu ocazia Festivalului Vitezei de la Goodwood despre viitoarea generatie GT-R. Sunt sanse destul de mari ca inginerii sa foloseasca un sistem de propulsie electric.

Chiar daca inca face furori pe strazile si pe circuitele din intreaga lume, Nissan-ul GT-R (R35) are mare nevoie de o noua generatie. Sportiva japoneza a fost lansata in premiera in 2007 iar de atunci a primit un singur facelift si mai multe versiuni speciale menite sa o tina cat de aproape se poate de rivalii din segment.

Nissan GT-R50 Concept

De o noua generatie GT-R se vorbeste cam de doi ani incoace, insa acum, cu ocazia Festivalului Vitezei de la Goodwood, desginerul sef Alfonso Albaisa a oferit mai multe informatii despre aceasta.

Nissan GT-R50 Concept

Potrivit oficialului, liniile estetice nu au fost inca definitivate insa a mentionat ca noul GT-R va avea un design diferit de celelalte modele asemanatoare de pe piata. Echipa de creatie ar putea folosi prototipul GT-R50 ca sursa de inspiratie, insa aceasta este doar o presupunere in acest moment.

Nissan GT-R50 Concept

In ceea ce priveste performantele noii generatii, un lucru este clar: Nissan vrea sa fie din nou pe buzele tuturor impatimitilor auto, cum a facut si in cazul actualei iteratii. Albaisa sustine ca noul GT-R trebuie sa fie "cea mai rapida sportiva din lume", iar pentru asta va utiliza un sistem de propulsie mai performant.

Niponii se gandesc chiar la o configuratie electrica, insa o decizie finala in acest sens nu a fost luata.

Nissan GT-R50 Concept

"Indiferent daca mergem pe calea electricitatii sau nu, putem obtine o crestere mare de putere. Cu siguranta vom avea o noua platforma, iar obiectivul este clar: GT-R trebuie sa fie cea mai rapida masina din clasa sa. Trebuie sa joace si in favoarea tehnologiei, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fie electrica," a mai precizat Albaisa.

Nissan GT-R50 Concept

Cat despre prototipul GT-R50, dezvoltat impreuna cu cei de la Italdesign, acesta ar putea ajunge in productia de serie limitata la doar 50 de unitati. Daca se va intampla acest lucru, Nissan are de gand sa ceara pe fiecare exemplar aproximativ 900.000 de euro.

Nissan GT-R50 Concept

Nissan GT-R50 Concept

Nissan GT-R50 Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Nissan GT-R50 Concept
mai multe