RABLA pentru biciclete: bucurestenii primesc vouchere ca sa renunte la masini

RABLA pentru biciclete: bucurestenii primesc vouchere ca sa renunte la masini
  • 5000 de vouchere disponibile
  • 500 lei este valoarea unui tichet
  • Numai persoane adulte pot participa
Distribuie pe Facebook

Primaria Bucuresti a lansat programul prin care isi doreste sa incurajeze folosirea bicicletelor in capitala. Astfel, autoritatile ofera 5000 de vouchere a cate 500 de lei fiecare pentru achizitionarea de biciclete sau alte mijloace de deplasare "verzi", adica electrice.

Chiar daca in Bucuresti sunt numai 15 kilometri de pista dedicata bicicletelor, calculand si zonele cu pista pe ambele trotuare, Primaria Bucuresti vrea sa ii faca pe cetateni sa renunte la masini si sa circule ECO. Asa s-a lansat acest program care este un fel de RABLA pentru biciclete, Primaria oferind 5000 de tichete valorice a cate 500 de lei.

Spre deosebire de Programul Rabla pentru automobile, acolo unde dai la schimb o masina veche, aici dai la schimbi nervi si timp stand la coada. De exemplu, ieri, erau cateva sute de persoane care asteptau de ore lungi ca sa depuna dosarul la Centrul pentru Relatii cu Cetatenii al Primariei Generale. Adica tipic romanesc, oamenii s-au pus la coada ca sa ia un bon de ordine si sa astepte toata ziua pentru depunerea dosarului. Si tot tipic romanesc, dupa ce sute de oameni au asteptat la coada, Primaria a anuntat ca actele pot fi trimise si online.

Cele 5000 de vouchere oferite sunt numai pentru achizitionarea de biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice si dispozitive de tip Segway. Cine depune actele, la ghiseu sau online, se va duce ulterior la un magazin agreat de Primaria Capitalei sa-si cumpere vehiculul. Daca pretul acestuia e mai mic, diferenta poate fi folosita pentru alte accesorii sau piese. Daca bicicleta este mai scumpa, diferenta e platita de cetatean.

Participantii la program trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa fie cetateni romani, cu domiciliul sau resedinta in Capitala, varsta minima de 18 ani, sa nu fie salariati ai Primariei nici ai institutiilor subordonate. Dupa verificarea documentelor depuse de participanti (formular de inscriere completat si fotocopie dupa actul de identitate), lista beneficiarilor va fi publicata pe pagina de internet www.pmb.ro.

Doritorii se pot inscrie in proiect, la Centrul de Informare si Documentare pentru Relatia cu Cetatenii, din Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 42. Program de lucru: 8.30-18.30, de luni pana vineri. Agentii economici sunt invitati sa se inscrie pana pe 31 iulie, ora 16.00, prin e-mail la adresa: biciclisti@pmb.ro

Distribuie pe Facebook
mai multe