Raspunsurile pe care le asteptai de la un oficial BMW M. Ce a spus despre tractiunea viitoarelor modele

Raspunsurile pe care le asteptai de la un oficial BMW M. Ce a spus despre tractiunea viitoarelor modele
  • Modelele BMW M nu vor folosi tractiune fata
  • Actualul M2 este ultimul model M cu transmisie manuala
  • Viitoarele M3 si M4 vor avea tractiune spate
Distribuie pe Facebook

Vicepresedintele diviziei de performanta a bavarezilor de la BMW a confirmat ca tractiunea fata nu reprezinta o optiune pentru masinile dezvoltate la uzina din Garching. Totodata, acesta a vorbit si despre transmisiile viitoarelor modele M.

Odata cu evolutia pietei auto, marii constructori au fost nevoiti sa isi schimbe strategiile, chiar si in ceea ce priveste modelele de performanta. Astfel, nemtii de la BMW au introdus turboalimentarea si au renuntat la motoarele de capacitati cilindrice mari, iar conationalii de la Mercedes au adus tractiunea integrala in gama AMG.

BMW M

De-a lungul timpului au aparut fel de fel de speculatii, potrivit carora bavarezii se gandesc la un produs M cu tractiune fata, dupa modelul hot-hatch-urilor Volkswagen Golf R sau Honda Type R. Insa, spre fericirea fanilor, aceasta informatie tocmai a fost infirmata de un oficial de rang inalt din cadrul BMW.

BMW M

Intr-un interviu recent, Dirk Hacker, vicepresedintele diviziei M, a declarat ca "Trebuie sa poti simti masina prin intermediul directiei si al acceleratiei. Momentan, tractiunea fata nu este o solutie."

BMW M

Totodata, oficialul german a vorbit si despre o problema ridicata des de fani, si anume disponibilitatea transmisiei manuale pe viitoarele modele. Din pacate pentru puristii care mai asteapta asa ceva, actualul M2 este ultimul model al diviziei de performanta care sa ofere o asemenea cutie de viteze.

BMW M

"Imi plac foarte mult transmisiile manuale, insa cererea clientilor pentru masini cu asa ceva, inafara de M2, a scazut vertiginos. In plus, o transmisie cu dublu-ambreiaj este mai performanta si mai eficienta," a mai spus acesta.

BMW M

Cat despre viitoarele generatii ale modelelor M3 si M4, Hacker a dezvaluit ca acestea vor avea in continuare tractiune spate, chiar daca noul M5 beneficiaza in premiera de o tractiune integrala, si ca vor fi mult mai puternice decat modelele actuale. "Vom creste puterea acestor masini, dar nu vrem sa creasca si greutatea. Vom folosi tractiunea integrala numai acolo unde va fi nevoie," a concluzionat el.

BMW M

BMW M

BMW M

BMW M

BMW M

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 19 Octombrie 2017