Recall Mercedes in Romania pentru covorasele care pot bloca acceleratia

Recall Mercedes in Romania pentru covorasele care pot bloca acceleratia
Mercedes-Benz recheama in service nu mai putin de 455 de autoturisme Clasa M vandute in Romania, din cauza covorasului de la sofer care poate actiona asupra acceleratiei.
Distribuie pe Facebook

"Daimler AG a observat ca in anumite cazuri este posibil ca, in cazul covoraselor din cauciuc sau mocheta, sa se realizeze un contact temporar intre covoras si pedala de acceleratie, ducand la o posibila activare intarziata a acesteia.

Pentru aceasta situatie foarte putin probabila exista totusi garantia ca soferulsa poate frana in orice moment autovehiculul, pana la stationare, cu o forta mica de actionare a pedalei – indiferent de pozitia pedalei de acceleratie – datorita sistemului standard Brake Override System", a anuntat Mercedes.



De recall sunt afectate 455 de masini Clasa M care urmeaza sa fie verificate. In caz ca se vor constata probleme, le va fi inlocuit tot setul de covorase.



Nu numai SUV-urile Mercedes din Clasa M sunt chemate in service. Compania a anuntat si rechemarea unei unitati GL, unde surubul de fixare a centurii de siguranta de la cel de-al doilea rand de scaune poate sa nu fi fost strans la cuplul specificat. Astfel, in cazul unui impact centura de siguranta ar putea sa nu ofere potentialul sau complet de protectie.

Distribuie pe Facebook
mai multe